Google, Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti - Son Dakika
Teknoloji

Google, Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti

Google, Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti

Google, yıllardır kullanıcılardan ve siber güvenlik organizasyonlarından uyarılar almasına rağmen, bir Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti. Apple çalışanı, hack yarışmasında bulduğu açığı başka bir kişiye bildirmiş. Google, açığı kapatırken Apple çalışanının neden bildirmediğini anlamadığını belirtti. Apple ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. Google, açığı bildiren kişiye 10 bin dolar ödül verdi.

21.07.2023 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google, Chrome için güvenlik açığı riskine karşı yıllardır kullanıcılardan ve siber güvenlik organizasyonlarından uyarıları alıyor. Ancak yaşanan son olayda Google, bir Apple çalışanının Chrome'daki açığı fark etmesine rağmen bildirmediğini iddia etti.

Apple çalışanı, Chrome'da bulduğu açığı bildirmedi

İsmi paylaşılan bir Apple çalışanı, Mart ayında düzenlenen hack yarışmasında Google Chrome'daki zero-day hatasını keşfetti. Ancak ilginç şekilde bu açık Apple çalışanı tarafından değil, aynı yarışmaya katılan başka biri tarafından Google'a bildirildi.

Yazılım devi, hata raporunu aldıktan sonra, Chrome'daki olağandışı durumu kabul etti. Apple çalışanının hatayı neden bildirmediği konusunda ise "şaşkın" olduğunu söyledi. Güvenlik açığının Mart'ın sonunda kapatıldığını da belirtmek gerekiyor.

2134342

Siber güvenlik topluluklarını ayaklandıran bu durumun ayrıca Apple'ın güvenlik politikalarıyla da uyuşmuyor. Apple'da güvenlik mühendisliği ve mimarisi alanında çalışan kişinin, zero-day'i neden bildirmediği ise belirsiz.

Öte yandan Apple da konuyla ilgili açıklamada bulunmadı. Şirketin bu konudaki sessizliği, olayla ilgili gizemi arttırdı. Google ise olay sonrasında, "Güvenlik açığını Chrome'da kapattık. Daha fazla ayrıntı için Apple ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz" dedi.

Google, Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti

Google ayrıca hatayı bildiren kişiye 10 bin dolar değerinde ödül verdi. Bu kararın, Chrome'daki güvenlik risklerinin azaltılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi. Google Chrome'un yüzde 62'lik pazar payıyla internet tarayıcısı pazarının açık ara lideri konumunda olduğunu belirtmek gerekiyor.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google, Apple çalışanının bildirmediği Chrome güvenlik açığını kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement