Her şey kablosuz şarj için! - Son Dakika
Teknoloji

Her şey kablosuz şarj için!

Her şey kablosuz şarj için!

HTC, Huawei, LG, Samsung ve diğerleri: Hep birbirlerini taşlayan cep devleri, bu kez aynı koltukta!

22.04.2013 20:00

Amacı kablosuz şarj teknolojisini yaygınlaştırmak, standartları belirlemek ve çevreye duyarlı enerji teknolojileri geliştirilmesini sağlamak olan Power Matters Alliance (PMA), bilişim teknolojileri dünyasının en önemli firmalarını bir araya getiren bir platform. Son üyeleri arasında HTC, Huawei, LG ve Samsung gibi dev üreticiler olan platformun son katılımcısı AT&T: Amerikalı servis sağlayıcı, önümüzdeki yıldan itibaren belirli akıllı telefonlara kablosuz şarj özelliği ekleyeceğini açıkladı. Platformun diğer üyeleri arasında Broadcom ve Texas Instruments gibi işlemci üreticisi firmalar yer alıyor.

AT&T'nin satışını yaptığı telefonlara kablosuz şarj özelliği eklemek için nasıl bir teknolojiden faydalanacağı henüz belli değil. Ancak Powermat teknolojisiyle kablosuz şarj alanında iddialı olan Duracell'in Kablosuz Şarj Çipi (WiCC) gibi neredeyse her telefona uygulanabilen bir teknolojiden faydalanılacağı kesin. Duracell Powermat bölümü başkanı Daniel Schreiber, platforma üye her firmanın kendi kablosuz şarj olabilen modelini piyasaya süreceğinden emin.

Duracell'in Powermat çözümü şu an Amerika'da Starbucks mağazalarında kullanılabiliyor. PowerKiss adı verilen bir çözüm ise yakında Avrupa'da McDonald's mağazalarında ve tren istasyonlarında kullanıma sunulacak. Powermat sayesinde, kablosuz şarj teknolojisine sahip telefonlar ücretsiz şarj edilebiliyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Her şey kablosuz şarj için! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement