Htc Desire Eye - Son Dakika
Teknoloji

Htc Desire Eye

Htc Desire Eye

HTC, selfie - öz çekim akımına iddialı bir modelle dahil oluyor.

31.12.2014 14:14
Mahmut Saral - -

Selfie - öz çekim telefon akımının giderek yaygınlaştığı şu günlerde bir hamle de HTC'den geldi. HTC'nin bir süre önce satışa sunduğu selfie - öz çekim telefonu Desire Eye, yalnızca öz çekim kamerasıyla değil, tasarımı ve teknik özellikleriyle de dikkat çeken bir telefon. Tüm bunların toplamında da şu an satışta bulunan diğer selfie telefonlardan ayrılmasını başarıyor. İsterseniz şimdi de detaylarına bakalım.


En dikkat çekici Desire modeli


5.2 inç ekrana sahip olan Desire Eye, 8.5mm kalınlıkta ve 154 gram ağırlığında. Önceki Desire modelleriyle kıyaslandığında, Desire Eye'ın tasarım hatları fazlasıyla dikkat çekici. Mat ve ellerinizi yormayan bir plastik malzemeyle hazırlanan cihaz, yan taraflardaki renkli çizgi tasarımıyla göz dolduruyor. Köşelerin oval olarak hazırlanması, bazen cihazı tek elle kontrol etmenizi de mümkün kılarken, ekranın üst ve alt taraflarında konumlandırılan hoparlörler de oynadığınız oyun veya izlediğiniz videoların işitsel detaylarını kulaklarınıza ulaştırıyor. HTC'nin birçok üst seviye modelinde, ön tarafta gösterişli bir şekilde konumlandırılan hoparlörlere alışmıştık. Desire Eye ise, ön tarafta yer alan kamerayı dikkat çekici kılarken hoparlörleri de akıllı bir şekilde konumlandırmayı seçmiş. Ve evet, 13MP değerdeki ön kamera, çift led flash ışığıyla birlikte cihazın en güçlü taraflarından bir tanesini oluşturuyor.


Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.



"Arka kapağı açılıyor mu?" sorusuna hayır olarak yanıt verebileceğimiz Desire Eye, yan tarafta konumlandırılan fiziksel tuşlarıyla kullanımı kolaylaştırıyor. Sağ yan tarafta kamera kısayol tuşu, güç tuşu ve ses tuşları yer alıyor. Bu tuşlar biraz daha belirgin olabilirmiş doğrusu. Telefonun sol yan tarafında tırnağınız yardımıyla açabileceğiniz Nano sim kart ve microSD kart hazneleri yer alıyor. Alt tarafta şarj ve veri aktarımı için bağlantı noktası yer alırken üst tarafta da kulaklık girişini görüyoruz. İki giriş de açık olarak konumlandırılmış ve Desire Eye, bunlara rağmen suya ve toza karşı dayanıklı bir model olarak da öne çıkıyor.



Örnek fotoğraflar için tıklayın.


Çift Led flash ışıklı 13MP ön kameranın gücü


Selfie - öz çekim akımının en güçlü oyuncularından bir tanesi olarak kesinlikle Desire Eye'ı gösterebiliriz. 13MP ön kamera sahip olan cihaz, aynı zamanda kamera yanında sunduğu çift led flash ışığıyla birlikte düşük ışık koşullarında da net fotoğraflar çekebilmenize imkan sunuyor. Ayrıca flash ışığının seviyesi, yakın mesafe çekimlerde gözleri pek rahatsız etmiyor. Ancak tabii flash'lı çekim sayısı arttıkça gözleriniz rahatsız olabilir.


Ön kamera denilince akıllara hemen selfie - öz çekim fotoğraflar geliyor haliyle. Bu telefon da size bunu en detaylı şekilde sunabiliyor. İsterseniz tek başınıza, isterseniz de arkadaşlarınızla öz çekim fotoğraflar çekebiliyorsunuz. f/2.2 açıklık oranı ve BSI sensör sayesinde geniş açıda, detayları yüksek fotoğraflar elde edebilirsiniz.


#Sayfa#


Ön kamerada yüz takip sistemi ve anında görüntü iyileştirme özellikleri de bulunuyor. Böylelikle fotoğraf çekmeden önce ekrana dokunarak hem netleme yapabiliyor, hem ışık düzeyini ayarlayabiliyor hem de birkaç dokunuşla görüntünüze ufak makyajlar yapabiliyorsunuz.


HTC, tıpkı arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da 1080p video çekimi, HDR çekim, çeşitli görüntü filtreleri, geri sayım gibi birçok özelliği sunuyor.


Genel olarak Desire Eye'ın ön kamera performansını beğendiğimi söylemem gerekiyor. Hızlı bir şekilde ayarlama yaparak kısa sürede birçok net fotoğraf çekebiliyor ve bunlara çeşitli düzenlemeler yapıp filtreler uygulayarak paylaşabiliyorsunuz. Düşük ışık koşullarında da iyi bir performans sunarken, ışığın bir hayli az olduğu mekanlarda da flash ışığı yardımıyla net detaylar elde ediliyor.



Kamera tuşuyla yol alın


Eğer kameralarıyla ön plana çıkan bir telefon alıyorsanız, muhtemelen bir kamera kısayol tuşuna da gereksinim duyarsınız. Elinizde iyi kameralar varsa ve seri hareket etmek istiyorsanız, tuş kilidi ve uygulamalarla uğraşmak yerine tek tuş yardımıyla çekim alanına ulaşmak istersiniz. İşte bu sebeple HTC de cihazın sağ yan tarafında bir kamera tuşuna yer vermiş. Genel olarak iyi işler çıkaran bu tuş, zaman zaman ağır tepkiler verebiliyor, bazen hiç tepki vermediği de oluyor. Yine kamera ayarlarına gittiğinizde, bu tuşu ön kameraya veya arka kameraya atabiliyor, isterseniz ses tuşlarını da çekim veya yakınlaştırma - uzaklaştırma gibi işlemlerde kullanabiliyorsunuz.


Arkada da çift Led flash ışıklı 13MP kamera


Desire Eye'ın arka tarafında da çift led flash ışıklı 13MP kamera yer alıyor. f/2.0 açıklık oranı bulunan, ekrana dokunarak netleme ve ışık ayarı yapabildiğiniz bu kamera da ön kamera ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Başarılı fotoğraflar ve 1080p değerde güzel videolar çekebiliyorsunuz. Flash ışıklarıyla birlikte hem ön hem de arka kameranın aynı tasarımda olduklarını ve cihaza çıkıntılı şekilde yerleştirilmedikleri için de kullanım kolaylığı sunduklarını söyleyebiliriz.



Suya ve toza karşı dayanıklı


Suya ve toza karşı dayanıklı telefon modelleri her geçen gün artıyor. Sony'nin son yıllarda yeni modellerinde yer verdiği bu özellikler, daha sonra Samsung'un yeni modellerinde de görülmeye başlanmıştı ve şimdi de sırada HTC var. HTC Desire Eye'da IPX7 sertifikası var. Böylelikle cihaz, 1 metre derinliğe kadar suda yarım saat boyunca çalışabiliyor ve toza karşı dayanıklı. Ancak HTC yetkilileri, cihazın suya sokulmaması konusunda kullanıcıları uyarıyor.


#Sayfa#


Çünkü genelde bu tip koruma tedbirleri, yağmurlu havada kullanılan veya üzerine bir şey dökülen cihazların zarar görmemesi için ekleniyor. Cihazın kulaklık girişi ve USB bağlantı noktasında herhangi bir kapağın yer almadığını ve buna rağmen suya dayanıklı olduğunu tekrarlayalım.


Oyunlar ve filmler için ideal ekran


Desire Eye'ın 5.2 inç'lik ekranı hem iç hem de dış mekanlarda, farklı açılardan bakıldığında dahi başarılı görüntü performansı sunuyor. 1080p çözünürlük sunan ekran, 424ppi değerinde. Ayrıca ekranın üzerinde yer alan Corning Gorilla Glass 3 teknolojisi sayesinde de cihazınız çizilmelere ve hafif darbelere karşı dayanıklı hale geliyor.



Ekran, sağlamlığı ve sunduğu görüntü kalitesinin yanında dokunuşlarınız için akıcı ve yumuşak bir performansa da sahip. Parmaklarınızın adeta kaydığını hissettiğiniz ekran, en ufak dokunuşlara yanıtlar vererek işlemlerinizi rahatlıkla halletmenizi sağlıyor. Özellikle büyük ekranlı telefonlarda oyunlar ve video izleme gibi aktivitelerin yanında bir şeyler okumak ve yazmak da önemlidir. Ekranın akıcı performansı, HTC'nin klavyesiyle uyumlu çalışarak sosyal medya gezintilerinizin de hızlı olmasına yardım ediyor.



Diğer teknik özellikler


Telefonda Qualcomm Snapdragon 801 serisine mensup 2.3GHz değerde 4 çekirdekli Krait 400 işlemcisi, 2GB RAM ve Adreno 330 GPU'su bulunuyor. Baktığımızda cihazın birçok özelliğinin HTC One M8 ile aynı olduğunu, buna ek olarak da yeni özelliklerlerle desteklendiğini söyleyebiliriz. Bu özelliklere de geliştirilmiş öz çekim kamerası, suya ve toza karşı dayanıklı tasarımı olarak cevap verebiliriz örneğin.


Yaptığımız AnTuTu testinde, Desire Eye'ın 28996 puan aldığını gördük. Ardından yaptığımız oyun testleri de cihazın gücünü ortaya koydu. Moden Combat 4, Dead Trigger 2 ve FIFA 14 gibi güzel grafiklere sahip 3 boyutlu oyunları denedik. Hepsi de akıcı bir şekilde, net detaylarla ekranda karşımıza çıktı. Dikkate değer donma ya da kasılmalarla karşılaşmadık. Uzun süreli oyun oynadığınızda normal olarak batarya seviyesi de hızlıca düşmeye başlıyor, ancak ciddi boyutlarda ısınmalarla karşılaşmadığımızı da söyleyelim.


#Sayfa#


Sense 6 ile Android 4.4.4


HTC, özellikle arayüzüyle de birçok kullanıcının beğenisini kazanmış durumda. Bu telefonda da Android 4.4.4 işletim sistemi ve Sense 6 sürümü yer alıyor. Cihazın arayüzü, uygulamalar arası geçişleri, bildirim merkezi ve kısayolları gayet hızlı bir şekilde çalışıyor. Yine BlinkFeed de güzel bir haber akışı deneyimi için sizi bekliyor. Ek olarak, cihazınızı HTC'nin koruyucu kılıflarıyla kullanmak isterseniz, kılıfı açıp ekrana geçiş yapmadan da ekrandaki bilgileri takip etmenizi sağlayan Dot View özelliğine de sahipsiniz.


Genel olarak Desire Eye'ın performansını başarılı bulduk. 2015'te gelmesi muhtemel Android 5.0 Lollipop güncellemesi ve Sense 7 arayüz güncellemesiyle de bu cihazın çok daha iyi bir kullanım deneyimi sunması muhtemel.



Ultra güç tasarruf modu da var


Birçok üreticinin olduğu gibi HTC'nin de tek şarj ile cihazınızın kullanım ömrünü artırmaya yönelik olarak yaptığı çalışmalar var. 2400mAh bataryaya sahip olan ürün, yazılımsal tarafta Üstün Güç Tasarruf Modu ile yol alıyor. Eğer bu modu aktif ederseniz telefon etme, mesaj gönderme, takvim ve posta gibi bazı temel uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Böylelikle cihaz, bünyesindeki gücü en tutumlu şekilde kullanarak en uzun süre kullanabilmenizi amaçlıyor. Yaptığımız testlerde, HTC Desire Eye'ın normal Güç Tasarruf Modu açıkken tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabildiğini gördük. Ultra Güç Tasarruf Modu sayesinde de ikinci güne ulaşabilmek mümkün. Ek olarak, Desire Eye, HTC'nin ayrıca satışa sunduğu Rapid Charger 2.0'a da destek veriyor. Böylelikle cihazı yarım saatte %60'a kadar şarj edebiliyorsunuz.



Biraz da bağlantı taraflarına bakalım. HTC, bu telefonda NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, apt-X destekli (daha iyi kalitede ses) Bluetooth 4.0 gibi özellikler sunuyor. İnternete gereksinim duymadan, kulaklık yardımıyla FM radyo da dinleyebilirsiniz.


Son sözlere gelecek olursak


HTC Desire Eye, şık, suya ve toza karşı dayanıklı tasarımı ve 13MP değerdeki kameralarıyla dikkat çeken bir model. Selfie öz çekim akımının giderek yaygınlaştığı şu günlerde tercih edebileceğiniz az sayıdaki modelden bir tanesi ve kesinlikle hakkını da veriyor. Ürün, ülkemizde 1899 TL fiyat etiketiyle satılıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Htc Desire Eye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement