"İsyan" çıkmak üzere! - Son Dakika
Teknoloji

"İsyan" çıkmak üzere!

"İsyan" çıkmak üzere!

Bizim de son zamanlarda ciddi biçimde tanıştığımız "isyan" kavramı, şimdi de oyun oluyor!

17.06.2013 02:00

Geçtiğimiz yıl İtalya'da, Alplerin içinden geçmesi planlanan ve potansiyel olarak yıkıcı olabilecek bir hızlı tren yapımına karşı, pek çok İtalyan toplanarak bir protesto gösterisinde bulunmuşlardı. Toplanan bu grubun içerisinden birilerinin aklına ise son derecede yaratıcı bir fikir geldi. Valve'nin eski editörlerinden ve görüntü yönetmenlerinden Leonard Menchiari, kendi tecrübeleri ve bazı ülkelerin de tecrübelerini kullanarak bir oyun yapımına başladı. "Riot"un yapımına altı ay kadar önce başlandı ancak bu ayın başlarında Menchiari, oyun yapım masraflarının bir kısmını karşılayabilmek için bir kampanya başlattı.

Adı ve içeriği her ne kadar aksini söylese de, Riot, sadece isyan ve ayaklanma üzerine bir oyun olmayacak. Bunun yerine oyuncuları protestoların her iki tarafına da yerleştirerek, insanların karşı tarafın düşüncelerini anlamasını sağlamayı amaçlıyor. Oyunun yapımcılarından Mattia Traverso, oyun için "Bu Leonard'ın, polis ve isyancıların aralarındaki hareket etme sebeplerini açıklama yöntemi. Bu, dünyaya her iki tarafta da olmanın nasıl bir his olduğunu gösterme biçimi" diyor.

Oyun yapımcılarının bu hissi oyun sırasında nasıl vermeyi başaracakları ise halen açıklanmış değil. Çok fazla detay verilmemiş olmasına rağmen, Traverso, Riot'un basit bir gerçek zamanlı strateji oyunu gibi olacağını söylüyor. Oyunu oynarken, senaryolara bağlı görevleriniz olacak ve bu görevleri gerçekleştirmeye çalışacaksınız. Traverso, oyunu açıklarken "Polisin mümkün olduğunca az şiddet kullanmak zorunda olduğu zamanlar olacak, aynı şey protestocular için de geçerli. Sonuç olarak protestocular bir mesajı yaymak için ordalar, polisle savaşmak için değil" cümlelerini kuruyor. Ayrıca söylenenlere göre, bir senaryonun erken evrelerinde şiddete başvurmak, ilerleyen zamanlarda önemli sonuçlar doğurabiliyor.

Oyunun erken ekran görüntüleri ve videolarında, isyancıların camları tekmelediği, araçları yaktığı ve çeşitli objeler fırlattıkları gözükürken, polis, çevik kuvvet teçhizatı ile görüntüleniyor ve kalabalığa göz yaşartıcı gaza benzeyen bir şey fırlatırken gözüküyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji 'İsyan' çıkmak üzere! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement