Lg'nin Yol Haritası: Katlanabilen, Rulo Olabilen Ekran P-Oled'in Geleceği - Son Dakika
Teknoloji

Lg'nin Yol Haritası: Katlanabilen, Rulo Olabilen Ekran P-Oled'in Geleceği

Lg\'nin Yol Haritası: Katlanabilen, Rulo Olabilen Ekran P-Oled\'in Geleceği

Güney Koreli üreticinin önümüzdeki yıllar içinde neler yapacağı belli oldu.

10.11.2014 15:43
Hasan Uğur Nayır - -

LG G Watch R, Koreli şirketin yuvarlak tasarımlı ilk akıllı saati. 1.3 inç'lik RGB matrixli P-OLED (Plastic OLED) ekrana sahip. LG'nin P-OLED konusunda ısrar etmesinin belirli nedenleri var. Birincisi panel basit bir yapıya sahip. İkincisi ise kırılmaya karşı daha az eğilimli. Ayrıca LCD'ye göre daha ince ve hafif.


LG P-OLED konusunda ilerlemeye kararlı ve bu konuda gelecekle ilgili planları ortaya çıktı.


LG'nin yol haritası P-OLED'in geleceğini ortaya çıkartıyor


P-OLED teknolojisini kullanan cihazları birkaç sene içinde raflarda göreceğiz. Yol haritasında görünüşe göre bükülebilir ekranlı (Tabii ki P-OLED) akıllı telefonlar 2015'te çıkacak, aynı panel teknolojisini kullanan tabletlerin çıkışı 2015-2016 olarak planlanmış.



2017'de ise işler biraz daha büyüyor. LG, P-OLED'li katlanabilir dizüstü bilgisayarlar, rulo olabilen tabletler ve TV'ler çıkaracak. Arabalar için kavisli navigasyon sistemleri de bunların içinde.


LG Display daha önce yaptığı açıklamada P-OLED'lerin potansiyelinin umut verici olduğunu belirtmişti. Koreli şirket şimdi bu potansiyeli iyice dışarı çıkaracak. LG G Flex biraz kaba bir başlangıç oldu, ama gelecek planları ve cihazlar oldukça heyecan verici gözüküyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lg'nin Yol Haritası: Katlanabilen, Rulo Olabilen Ekran P-Oled'in Geleceği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement