Microsoft ve Vodafone'dan 'Bulut' Ortaklığı - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft ve Vodafone'dan 'Bulut' Ortaklığı

Microsoft ve Vodafone\'dan \'Bulut\' Ortaklığı

Microsoft Office 365, Vodafone'un İş Ortağım Kırmızı Bulut’ta KOBİ'lerle buluşacak.

02.04.2013 17:30

- Vodafone, başta KOBİ'ler olmak üzere tüm kurumsal müşterileri için yeni bir hizmet sundu. Vodafone İş Ortağım, şirketlerin daha akıllı teknolojilerden faydalanarak iş yapmalarına imkan sağlayan bulut çözümlerini İş Ortağım Kırmızı Bulut çatısı altında Office 365 ürünüyle KOBİ'lerin hizmetine sundu.

İki şirketin global işbirliğini Vodafone ve Office 365 birlikteliğini Türkiye'ye taşıyan anlaşmanın detayları Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısında aktarıldı.

Vodafone İş Ortağım Kırmızı Bulut, akıllı teknolojileri her ölçekte şirket için erişilebilir hale getiren, çalışanların bulundukları yeri ofise dönüştüren Office 365'in de portföyüne eklenmesiyle aralarında e-posta, takvim, office web uygulamaları, anlık mesajlaşma ve online toplantıların da bulunduğu en yeni Microsoft verimlilik araçlarını tek platform üzerinden erişilebilir kılarak, kurumların iş yapma şekillerini çok daha esnek ve pratik hale getiriyor.

Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync Online ürünlerini bir araya getiren Office 365; masaüstü bilgisayar, tablet ve mobil telefonlardan kolaylıkla birlikte çalışmayı mümkün kılan yeni yöntemler sunuyor. Böylece profesyoneller için bulundukları yer ofis haline geliyor. Office 365 ile buluta geçmek için kurum veya çalışanların çalışma yöntemlerini değiştirmelerine gerek kalmıyor.

Tüm dokümanlara her yerden, her zaman ve her cihazla erişebilme ve aynı dokümanı eş zamanlı olarak düzenleyebilme imkanı veren Office 365 ile şirketler hiçbir yatırım maliyeti olmadan, güvenli bir şekilde verimliliklerini arttırıyor. Yeni nesil bulut verimlilik hizmeti sağlayan Office 365, şirketlere, zamandan ve paradan tasarruf ederek değerli kaynaklarını daha etkin kullanabilme imkanı tanıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, rekabet koşullarının ve sınırlarının yeniden tanımlanarak küresel bir arenaya taşındığını, müşterilerin kalite çıtasının sürekli yükseldiği,bilişimin ve mobilitenin geliştiği bir dünyada,sürdürülebilir büyüme için bir dönüşüm döneminde olunduğunu vurguladı. Bu dönüşüm döneminde, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kritik rol oynadığının altını çizen Timuray, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönem için yapılan araştırmalar gösteriyor ki 2016'da küresel mobil veri trafiğinde18 kat artış olacak.Bu artış da, işletmeler için ciddi boyutta veri depolama ve işletme ihtiyacını beraberinde getirecek. İşletmelerin bu ihtiyacını en optimal şekilde karşılayacak çözüm ise Bulut Bilişim hizmetleridir.

Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak işletmelere verimlilik artışı ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde, en ileri teknolojileri Vodafone İş Ortağım markamız altındasunmak üzere büyük bir adım attık. Bu alandaki global tecrübemiz ile Ar-Ge şirketimiz Oksijen'in yerel inovasyon çalışmalarını birleştirdiğimiz; konusunda uzman iş ortaklarımız ile pekiştirdiğimiz, 'Vodafone İşOrtağım Kırmızı Bulut"u Türkiye ekonomisinin belkemiği KOBİ'lerimizin hizmetine sunduk. Vodafone İş Ortağım Kırmızı Bulut ile KOBİ'lerimiz Türkiye'de ve dünyadaki yeni nesil teknolojilere yüksek IT sistem veya altyapı yatırımı yapmadan erişiyor ve bu sayede % 95'lere varan tasarruf olanağı elde ediyor.

Vodafone ve Microsoft olarak, bilişim ve iletişim alanındaki global uzmanlığımızı, ülkemizdeki işletmelerin teknolojiye daha kolay, daha uygun fiyatta ve daha yaygın hizmet ağı ile erişebilmeleri için stratejik bir birlikteliğine imza atıyoruz. Kırmızı Bulut portföyünde sunduğumuz Office 365 sayesinde,KOBİ'ler Bulut Bilişim hizmetleri ile, tüm ofis uygulamalarına ve maillere her zaman, her yerden ve her cihazdan erişme imkanı buluyor. Böylece, işletmelerimiz istihdama, üretime ve ihracata şimdikinden daha da fazla katkıda bulunacaklar. Vodafone Türkiye olarak ülkemizdekiorta ve küçük işletmeler için fırsat eşitliğini tesis etmek amacıyla çalışmaya ve onlarıen ileri teknolojili, yenilikçi çözümlerimizle desteklemeye devam edeceğiz. Böylelikle, teknolojiye eşit erişim hakkı elde ederek etkin bir şekilde rekabet edebilecek olan KOBİ'lerimizin sürdürülebilir büyümesini ve ekonomimizde daha fazla katma değer üretmesini hedefliyoruz"şeklinde konuştu.

Bulut bilişim ile BT'yi sadeleştirdiklerini söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen şöyle konuştu: "Bizim önceliğimiz, KOBİ'lerin kendi işlerini büyütmeye, daha fazla inovasyona ve rekabete odaklanabilecekleri bir teknoloji ortamı yaratmak. Microsoft, dünyanın önde gelen pekçok şirketinin ardındaki bilişim ve teknoloji gücü. Bu gücümüzü KOBİ'ler için kolay erişilir, kolay kullanılır hale getirmekte kararlıyız. KOBİ'ler kısıtlı kaynaklarını iş değeri ve büyüme potansiyelini yakalamak adına akıllıca kullanmak zorundalar. Bulut teknolojileri, işletmelere büyük ölçekli şirketlerin kullandığı teknolojileri, daha makul, daha esnek ve ölçeklenebilir biçimde kullanma fırsatı sunarak, yatırımın geri dönüşünü hızlandırıyor.KOBİ'lerin büyük şirketler gibi bilişim yatırımlarını sık sık yenileme güçleri yok, o nedenle bulut bilişim ile her an en yeni teknolojiyi kullanabilir olmalarını sağlıyoruz."

Tamer Özmen: Office 365, teknolojide fırsat eşitliği Dünyada her 1 saniyede bir Office programı satıldığını söyleyen Tamer Özmen, şöyle devam etti: Bugün dünyanın en büyük 100 şirketinde Office ürünlerinin yanı sıra Office 365 kullanılıyor. Microsoft'un dünya genelinde müşterilerinin yüzde 90'ında çalışan sayısı 50 kişinin altında. Biz bulut teknolojilerimizi geliştirirken KOBİ'lerin gerçek ihtiyaçlarını, teknoloji beklentilerini görerek ve onlarla bunu yaşayarak geliştiriyoruz. Office 365, KOBİ'lerin dünyanın ilk 100 şirketi ile aynı teknolojiyi kullanmasına imkan tanıyan bir ürün olarak fırsat eşitliği sağlıyor. Office 365'i KOBİ'ler için erişilebilir kılmak için, gerek iş ortaklarımız, gerek office365.com websitesinden direk olarak; gerekse işletmelerin önemli bir paydaşı olan Vodafone ile sunuyoruz.

Özmen: "Vodafone Kırmızı Bulut ile küçük işletmelerin önündeki bariyerleri kaldırdık.Vodafone Kırmızı Bulut Office 365 paketi ile en küçük işletme dediğimiz, 10 kullanıcı ve altındaki işletmelerin BT yatırımı yapmaktaki çekincelerini ya da önlerindeki çeşitleri bariyerleri kırabildiğimizi gördük. Türkiye'de bugüne kadar 10 kullanıcının altındaki şirketler için bu tür bir teknolojiyi kullanmak, bunun için gerekli yatırımları yapmak çok zor iken Office 365 en yeni teknolojiyi en basit bir biçimde edinmelerini sundu. Bir de bunun üzerine Vodafone kanallarından da satın alabilme özelliği gelince, en küçük işletmeler için bile yeni teknolojileri kullanıp daha rekabetçi olmak ve pazarlarını genişletmek harika bir fırsat haline geldi." dedi.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft ve Vodafone'dan 'Bulut' Ortaklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement