Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor! - Son Dakika
Teknoloji

Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor!

Otonom Araçlar Domino\'s Pizza Kuryesi Oluyor!

Ford ve Domino's tarafından dün yapılan bir duyuru, pizza kuryeleri için kötü haber anlamına gelebilir.

30.08.2017 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford ve Domino"s tarafından dün yapılan bir duyuru, pizza kuryeleri için kötü haber anlamına gelebilir. Yapılan ortak basın açıklamasına göre, şirketler Ford"un otonom Fusion test araçlarını kullanarak pizza servisi yapmak için güçleri birleştiriyor.

Domino"s müşterileri rastgele seçecek

İki firmanın Michigan eyaletinde yer alan Ann Abor sokaklarında uygulamaya koyduğu bu sistem, otonom araçların geliştirilmesi için örnek teşkil ediyor. Bu çalışma, pizza servisi için denemesi yapılan ilginç çalışmaların ilki değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak. Daha önce yine Domino"s, Yeni Zelanda"da drone ve kendi kendini kontrol eden robot ile pizza servisi gerçekleştirmişti.

Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor!

Sürücüsüz araç teknolojisinin yer aldığı Ford Fusion Hybrid aracının kullanılacağı testte, iki şirket Ann Arbor bölgesinde sipariş veren insanlardan rastgele seçim yapacak ve siparişini sürücüsüz araçla gönderecek. Müşteriler, GPS ve SMS bilgilendirmesi ile siparişlerinin nerede olduğunu görebilecek. Görünüşe bakılırsa sürücüsüz araç teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte buna benzer işbirliklerini daha fazla göreceğiz.

Proje için seçilen müşteriler, siparişleri geldiğinde onu teslim alabilmek için aracın park ettiği yere gitmek zorunda olacaklar. Bu evlerinin önünde bir açıklık mevcutsa orası, değilse de sokağı olabilir. Domino"s tarafından yapılan açıklamada bu durumun da gözleneceği ve gelecek anlaşmalarla pizzayı kapıya kadar ulaştıracak teknolojik çözümlerin aranacağı belirtildi.

Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor!

Araçların direksiyonunda her duruma karşı birer sürücü bulunacak ancak acil durumlar dışında herhangi bir müdahalede bulunmayacaklar. Bölgedeki araçlar sayesinde toplanan veriler daha büyük çaplı otonom araçların geliştirilmesinde ve kullanıma sunulmasında kullanılacak. İşin psikolojik boyutunu da inceleyecek olan ekipler müşterilerin otonom pizza servis aracıyla nasıl etkileşime geçtiklerini de inceleyecek ve gelecek planlarını şekillendirecekler.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Otonom Araçlar Domino's Pizza Kuryesi Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement