Robot Asimo Artık Daha Becerikli - Son Dakika
Teknoloji

Robot Asimo Artık Daha Becerikli

Robot Asimo Artık Daha Becerikli

Honda'nın insansı robot projesi Asimo'ya çeşitli güncellemeler yapıldı.

18.07.2014 11:00

Honda'nın insansı robot projesi Asimo'ya çeşitli güncellemeler yapıldı.

2000 yılında üretilen Asimo, dünyadaki en becerikli robotlardan biri. Ama sonunda sıkı bir güncellemeye kavuştu ve şimdi yeni yeteneklere sahip. Asimo artık zıplayabiliyor ve saatte 10 kilometre hızla koşabiliyor. Ayrıca kalabalık bir mekanda gezerken karşısına çıkan insanların önünden çekilebiliyor.

Asimo'nun son güncellemeleri sadece fiziksel olmamış, yapay zeka anlamında da gelişmeler var. Mesela artık Asimo odadaki sesleri ayırtedebiliyor, insanlarla el sıkışabiliyor ve sağır dilsiz işaret alfabesi ile iletişim kurabiliyor.

Honda'nın fütüristik robot projesi aslında yaşlılara destek olarak veya nükleer santraller gibi tehlikeli kaza bölgelerindeki insanlara yardım etmek için geliştirilmiş bir ürün. Yani gidip bir mağazadan alabileceğimiz bir şey değil. Henüz tam anlamı ile hedeflenen şeyleri yapacak kadar gelişmedi belki ama Honda mühendisleri devamlı olarak üzerinde çalışıyorlar.

Asimo gibi becerikli ve insanlara fiziksel dünyada gerçekten yardımcı olabilecek insansı robotların yayılmasındaki en büyük engel şu anda maliyet. Fakat robotik teknolojisindeki gelişmelerle gelecekte bu da aşılacaktır.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Robot Asimo Artık Daha Becerikli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement