Rus İşi Android Tablet - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rus İşi Android Tablet

Rus İşi Android Tablet
04.09.2012 14:00

Rusya Savunma Bakanlığı, kendi Android benzeri tabletini yapıyor. Rus işletim sistemli tabletler yakında piyasada.

Özgür Yıldız - - Bilindiği gibi Android işletim sistemli cihazlar, Google'a kullanım verilerini gönderiyorlar ve Google'da cihazlardan istatistik verileri toplayarak bunu reklam gösteriminde kullanıyor. Android'in ücretsiz olmasının nedeni bu olarak görülüyor.

Ancak herkes verilerini Google şirketiyle paylaşmaktan hoşnut değil. Özellikle Rusya gibi ABD'nin rakibi olan bir ülke, bu duruma hiç iyi gözle bakmıyor. Bu yüzden Ruslar, içerisinde Android'in bir nevi Google'dan arındırılmış versiyonu bulunan yeni bir işletim sistemi geliştirdiler.

Russian Mobile Operating System (RoMOS) adındaki bu işletim sistemi, Berlin'de düzenlenen IFA fuarında ortaya çıktı. RoMOS, Android'e çok benziyor. Ancak hiçbir şekilde Google'a veri göndermiyor. İşletim sistemi ayrıca Rusya'nın GPS sistemi olan GLONASS'ı kullanıyor.

RoMOS'u kullanan ilk 10 inç'lik tabletlerin de 2012'nin sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. Tabletler darbeye dayanıklı ve su geçirmez olarak tasarlanıyor. 460 dolar civarında bir fiyata sahip olacak olan tabletler, Rusya'da üretilecek.

Tabletlerin özellikle Rus hükümet görevlileri ve askeri personele yönelik olacağı belirtiliyor. Ancak son kullanıcı için de bir versiyonun yolda olduğu söyleniyor.

Özgür Yıldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rus İşi Android Tablet - Son Dakika


Advertisement