Samsung'dan Son Yılların En Düşük Karı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Samsung'dan Son Yılların En Düşük Karı

Samsung\'dan Son Yılların En Düşük Karı
29.01.2015 18:14

Güney Koreli Samsung da 2014 yılının son çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı.

Emre Çetinkaya - -

Apple ve Facebook'un ardından şimdi ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2014 yılının son çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Samsung'un önceki finansal sonuçlarına baktığımızda, başarısız diyebileceğimiz bir son çeyrek geçirdiğini söyleyebiliriz. Zira Samsung'un en büyük rakibi Apple ise rekor kar açıklamıştı.


Apple'ın aksine son yılların en düşük karını açıklayan Samsung'un, kar seviyesinin ilk kez yüzde 37 oranında düştüğü görüldü.


Öte yandan gelirlerinin %60'ından fazlasını akıllı telefon satışlarından elde eden şirket tam olarak 4.9 milyar dolar kar elde etti. Samsung, 2014 yılının toplamında ise 22,85 milyar dolar kar elde etmiş.


Diğer taraftan Samsung'un düşen karı ise, özellikle Xiaomi'nin Asya'da ele geçirdiği yüksek pazar payının etkisi olduğu düşünülüyor. Bakalım Samsung, bu yıl düşürdüğü karını yükseltmeyi başarabilecek mi?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung'dan Son Yılların En Düşük Karı - Son Dakika


Advertisement