Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı - Son Dakika
Teknoloji

Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı

Siirt'te yaşayan ilkokul mezunu Burhan Canpolat, kendi imkanlarıyla topladığı parçalar ile yapay zeka destekli insansız robot asker yaptı. Canpolat, robotun gece görüşlü, silahlı olduğunu ve aynı zamanda mayın imha robotu olarak da kullanılabileceğini belirtti. Robotun amacının, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

18.03.2024 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te yaşayan ilkokul mezunu Burhan Canpolat, kendi imkanlarıyla farklı yerlerden topladığı parçalarla 1 yılda yapay zeka destekli insansız robot asker yaptı. Canpolat, asker şeklini verdiği robota kurduğu yazılım ile telefon, tablet ve bilgisayardan 32 kilometreye kadar yönlendirebiliyor.

GECE GÖRÜŞÜ VAR, SİLAH KULLANIYOR

Robotuna "TX" ismini veren 50 yaşındaki Canpolat, gece görüşlü ve ısıya duyarlı kameralar ile robotun her nesneyi algılayabildiğini belirtti. Canpolat, "Bu projemizde bir tane silahlı robot yaptık. Robotumuz tamamen yapay zeka destekli olup uzaktan kumandalıdır. Aynı anda 32 kilometre robotun yanında olmadan da robotu kontrol edebiliyorsun. Kameraları sayesinde tablet, bilgisayarla ve aynı anda cep telefonu ile kontrol edebiliyorsun. Robotumuz hareket sensörlüdür. Isıya duyarlıdır. İnsan algılama var, hareket algılama var. Aynı zamanda gece görüşlüdür. Robotumuza bir tane silah taktık" dedi.

MAYIN İMHASINDA DA KULLANILABİLİR

"Robota iki adet makinalı silah takılabilir veya bir tarafına diğer tarafına bomba atar veya roket takılabilir" diyen Canbolat, "Aynı anda mayın imha robotu olarak da kullanılabilir. Robotumuzu paletlidir. Paletleri de araba lastiğinden yaptık. Sağdan soldan birkaç parça topladık profillerle, kaynaklarla birlikte böyle bir şey ortaya çıkardık. Bu robotumuzun amacı ülkeme Türkiye'me sahip çıkmak. Türkiye dünyanın merkezidir. Bütün dünya ülkelerinin gözü Türkiye'dedir. Ülkeme, vatanıma ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize katkıda bulunmak için böyle bir robot yaptık. İnşallah ülkeme ve vatanıma bir faydası olur" ifadelerini kullandı.

Siirtli kaşif, yapay zekalı robot asker üretti
Siirtli kaşif, yapay zekalı robot asker üretti
Siirt\'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Teknoloji Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kemsl: Helal olsun. Bu arkadaşa devletin sahip çıkmasını istiyoruz 15 2 Yanıtla

Advertisement