Solar Impulse, ABD Turuna Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Solar Impulse, ABD Turuna Başladı

Solar Impulse, ABD Turuna Başladı

Güneş enerjisiyle çalışan uçak "Solar Impulse" ABD turuna San Fransisco'dan havalanarak başladı.

04.05.2013 14:59

Emre Çetinkaya - - Güneş enerjisiyle çalışarak tek bir damla yakıt harcamadan kıtalararası uçuş yapabilen Solar Impulse geçtiğimiz hafta San Francisco'da havalanarak ABD turu için son hazırlıklarını tamamlamıştı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından Solar Impulse geçtiğimiz gün temiz teknoloji mesajını vermek için ABD turuna başladı.

Turuna İsviçreli havacı Bertrand Piccard'ın pilotluğunda San Francisco'dan başlayan Solar Impulse, Phoenix, Dallas, Atlanta, Washington'dan geçtikten sonra son olarak New York'tan da geçerek ABD turunu tamamlayacak. Temmuz ayının başlarıyla birlikte Solar Impulse'nin tek bir damla yakıt bile harcamadan ABD'nin bir ucundan diğer ucuna gitmesi hedefleniyor.

Gündüz biriktirdiği enerjiyle geceleri de uçuşunu gerçekleştirebilen Solar Impulse jumbo jet büyüklüğündeki dört motorunun yanında 64 metre kanat genişliğine ve enerji depolayan 12 bin güneş hücresine sahip. Boeing 747-100 tipi uçaktan daha büyük olan uçak özel malzemesi sayesinde ortalama bir otomobilden daha hafif olan Solar Impulse'nin ABD turu internetten de canlı olarak takip edilebiliyor.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Solar Impulse, ABD Turuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement