Stephen Elop, Microsoft Ceo'su Olursa Bing'i Kapatıp, Xbox Birimini Satacak - Son Dakika
Teknoloji

Stephen Elop, Microsoft Ceo'su Olursa Bing'i Kapatıp, Xbox Birimini Satacak

Stephen Elop, Microsoft Ceo\'su Olursa Bing\'i Kapatıp, Xbox Birimini Satacak

Eski Nokia CEO'su olan Stephen Elop, Microsoft'un başına geçerse köklü değişikliklere gidecek.

09.11.2013 18:29

Emre Çetinkaya - - Hatırlarsanız Microsoft'ta çok uzun bir süredir CEO'luk görevini sürdüren Steve Ballmer, geçtiğimiz aylarda önümüzdeki 10 ay içerisinde emekliliğe ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ise en çok Microsoft'un başına geçecek yeni isim merak edilmişti. Hatta bu konuyla alakalı bir bahis bile açılmıştı.

Bu konuda Ford CEO'su Alan Mulally ve eski Nokia CEO'su Stephen Elop dış kaynaklı adaylar listesinde üst sırada yer alıyorlar. Bloomberg'in haberine göre, Alan Mulally'nin Ford'dan ayrılmaya niyetli olmadığı bilinirken Stephen Elop'un Microsoft'un başına geçmesi halinde ise oldukça önemli değişikliklere imza atacağı söyleniyor.

Belirtilene göre Stephen Elop'un Microsoft'un CEO'su koltuğuna oturması halinde ilk yapacağı işlerden birisi Microsoft Office'in iOS ve Android'deki varlığını arttırmak olacak. Bunun dışında en çok dikkat çeken şey ise Elop'un Microsoft'un bazı birimlerini kapatacak ya da elden çıkaracak olması.

Elop'un kapatmayı düşündüğü şeyler arasında Microsoft'un arama motoru Bing yer alırken, elden çıkarmayı düşündüğü şeyler arasında ise Xbox birimi bulunuyor. Stephen Elop'un bu hamlelerini doğru karşılıyor musunuz?

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Stephen Elop, Microsoft Ceo'su Olursa Bing'i Kapatıp, Xbox Birimini Satacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement