Tı-83 Hesap Makinesinde Super Smash Bros. Oynar Mısınız? - Son Dakika
Teknoloji

Tı-83 Hesap Makinesinde Super Smash Bros. Oynar Mısınız?

Tı-83 Hesap Makinesinde Super Smash Bros. Oynar Mısınız?

"Hiç alakasız makinelerde oyun oynama" akımının son örneği, bir Texas Instruments TI-83 cihazda Super Smash Bros. şeklinde oldu.

26.11.2014 22:37

"Hiç alakasız makinelerde oyun oynama" akımının son örneği, bir Texas Instruments TI-83 cihazda Super Smash Bros. şeklinde oldu.

Bu akım genelde çok boş zamanı ve fazla teknik bilgisi olan kişilerin, ellerine geçirdikleri her türlü makineye veya cihaza oyun yüklemeye çalışmaları şeklinde gelişiyor. Son gördüklerimiz arasında banka ATM makinesine veya bildiğimiz Canon yazıcıya Doom yükleyerek oynamaya çalışmak vardı.

"Haylei" isimli bir programcı, canı çok sıkıldığı bir anda, Texas Instruments TI-83 model gelişmiş hesap makinesini eline almış ve "Neden bunda oyun oynamıyorum?" diye düşünmüş. Ardından da Nintendo'nun tüm popüler karakterlerini bir araya getiren ünlü Super Smash Bros. dövüş oyununun basit bir versiyonunu hazırlamaya başlamış.

TI-83 ve TI-84 modellerinde oynanabilen oyun, açık kodlu yani isteyen herkes indirip değiştirip kendi cihazına yükleyebilir. Oyunun düşük çözünürlükteki ekranda daha rahat oynanması için, karakterler birbirine yaklaşınca devereye giren bir zoom özelliği var. Şimdilik sadece Fox ve Falco karakterleri ile oynayabiliyorsunuz ama yeni karakterler her an eklenebilir. Aynı anda iki kişi aynı cihaz üzerinde de oynayabiliyor. Projenin gelişimi ile ilgili buraya tıklayarak kendi forum sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Bu arada, Nintendo'nun oyun konsolu için çıkan Super Smash Bros. Wii U versiyonunun, üç günde yarım milyon sattığını biliyor muydunuz?

The post TI-83 Hesap Makinesinde Super Smash Bros. Oynar Mısınız? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Tı-83 Hesap Makinesinde Super Smash Bros. Oynar Mısınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement