Total War Arena İnceleme - Son Dakika
Teknoloji

Total War Arena İnceleme

Total War Arena İnceleme

Total War Arena daha çok yeni bir oyun ve kapalı beta sürecinde oyuncuların beğenisine sunulmuş durumda.

23.07.2015 21:46

Total War Arena daha çok yeni bir oyun ve kapalı beta sürecinde oyuncuların beğenisine sunulmuş durumda. Yapımcıları tabi ki tüm serinin yapımcısı olan Creative Assembly ve dağıtımcısı SEGA. Ücretsiz oynayabileceğiniz harika bir oyun. Kesinlikle denemelikayıt olup savaşlara sizde katılmalısınız.

Total War Arena tamamen takım tabanlı strateji üzerine kurulmuş bir oyun. Oyun içerisinde 40 saatimizi geçirdikten sonra kapalı beta görüşlerimizi de sizlere aktaralım dedik. Oyunu kısaca anlatacak olursak ;

Total War Arena İnceleme

Her oyuncu kendi komutanını geliştiriyor ve kendi birimlerini yönetiyor. Farklı haritalar üzerinde 10 vs 10 savaşlar gerçekleştirebiliyorsunuz. Komutanlarda tabi ki hepimizin ilgisini çeken tarihe adını altın harflerle kazımış komutanlar. Örnek verecek olursak ; Julius Caesar, Germanicus, Scipio Africanus bu komutanlar Roma İmparatorluğu için seçebileceğiniz komutanlar. Leonidas, Miltiades, Alexander The Great ( Büyük İskender ) bu komutanlarda Antik Yunanistan için seçebileceğiniz komutanlar. Tabi ki bunu farklı algılamamak gerek gerçeğine bakacak olursak, Leonidas bir Sparta Kralı, Büyük İskender bir Makedonya Kralı, Genç Miltiades ise Yunan kolonilerini yönetmiş efsanevi bir komutan.

Bu komutanlar ile seçimimizi yaptıktan sonra oyun hakkındaki detayları vermeye devam edelim. Öncelikle farklı olarak şuan 2 imparatorluk oyunda ekli. Oyun kapalı alfa sürecinde olduğu için henüz daha fazla imparatorluk eklenmemiş durumda ancak üçüncü olarak Barbar krallarında görüntülerini oyunda görüyoruz fakat seçilebilir durumda değiller. Neyse büyük ihtimalle açık beta sürecine kadar da bu imparatorlukların sayısı geliştirilecek ve çoğalacaktır.

Her imparatorluğun kendi orduları var. Bu çok önemli bir konu. Neden diye soracak olursanız, seçeceğiniz orduların ve komutanların kendilerine has özellikleri var. Eğer yakın savaşları seven bir oyun stiliniz varsa ona göre bir yol belirlemelisiniz kendinize. Daha çok uzak savaşlardan hoşlanıyorsanız da farklı alternatiflere yoğunlaşmanız gerekiyor. Komutanların 4 adet yeteneği bulunuyor ve bu yetenekler çok önemli çünkü ordularınız ne yapması gerektiğini sadece yönlendirmeler ile değil bu emirler ile de destekliyorsunuz. Komutanların özelliklerine gelecek olursak;

Roma İmparatorluğu Komutanları

Julius Caesar (Sol) : Jül Sezar tabiki büyük destekçi kuvvetleri ve mühendislik yetenekleri ile ön plana çıkıyor. 4 Adet yeteneğinin ismi de çok güzel seçilmiş. Hatta oyunda Sezar'ı bu cümleleri söylerkende duyabiliyorsunuz. Gerçek tarihte Tokat ilimizin yakınlarına gelerek kazandığı savaş sonrasında söyledi bu sözü dünyada bilmeyen hiç kimse yoktur sanırım. Veni, Vidi Vici. Geldim, Gördüm, Yendim.

Veni: Bu yeteneği kullandığınızda birimleriniz daha fazla hız kazanıyor ve Charge Bonus yani yüklenme gücünüze de güç katıyorsunuz. Yakıncı birlikler için karşı rakip birliğine yaklaştığınız anda bu yeteneği kullanmanız karşı orduyu bir anda yerlere serecek ve size avantaj sağlayacaktır. Uzak birimler için ise size yaklaşan bir birlikte olduğunu gördüğünüzde bu yeteneği kullanıp hemen hızlıca uzaklaşabilirsiniz.

Vidi:  Bu yetenek tamamen uzak birimler üzerine kurulmuş bir yetenek. Mızrakçı birlikleri yada Mancınık birliklerinize büyük yararlar sağlıyor. Daha hızlı atış gücü elde etmenin yanında, daha uzak mesafeye atabilme yetisini de veren bu özellik, aynı zamanda görüş açınızı da artıyor ve uzak mesafe atışlarınızın daha fazla hasar vermesini sağlıyor. Fakat bunların dışında atışlarınızın tutarlılığını birazcık düşürüyor.

Vici:  Bu yetenek ise tamamen yakıncı birlikler için üretilmiş bir yetenek. Yakınca birliklerinize yakın dövüşçülerin hasarını ve defanslarını artırıyor.

Divide and Conquer:  Bu ise tamamen Sezar'ın kuvvetini gösteren ve hiç bir komutanda olmayan yeteneklerden bir tanesi. Karşı rakip birliklerinin bir süreliğine yavaşlamasına hatta durmasına ve hızlarını da kaybetmelerine yol açan bir yetenek. Savaş alanında bu yeteneğin kullanılması ile duyacağınız o sesler ile gaza gelmemeniz mümkün değil.

Germanicus ( Orta ):  Romalı generalimiz ise tamamen yakın dövüş üzerine kurulu ve ağır kuvvetleri olan fakat kalkanlarını çok iyi kullanabilen, ittirme ve yakın kanlı savaşların üstün komutanlarından bir tanesi.

Heavy Infantry Charge :  Bu yetenek tamamen yakın savaşçılar üzerine kullanılabilen ve kalkanları öne tutarak karşı birliğin içerisine hızla ittirerek birliği yarmak için kullanılan bir yetenek. Kullanıldığı anda Yakın Dövüşçü birliğinize hızlanma veriyor, ittirme kuvvetlerini artırıyor ve karşı rakibi yere serecek bir güç kazandırıyor.

Raise Shields :  Bu yetenek ise Yakın Dövüşçü birliklerinizin sahip olduğu kalkanları havaya kaldırarak karşıdan gelen ok yağmurunda daha az hasar almalarını sağlıyor. Kalkanları havaya kaldırdığınız için uzaktan gelen oklara karşı dirençli hale geliyorsunuz fakat yakın dövüş zırhınızı büyük oranda kaybediyor ve görüş açınızı da büyük oranda düşürmüş oluyorsunuz. Yeteneğin kullanıldığı an çok önemli tabi ki.

Attacking Testudo:  Birliklerinizin kalkanlarını kendilerine hem yukardan hem önlerinden gelen saldırılara karşı koruması için Roma askerlerinin genelde filmlerde de gördüğünüz bir diziliş düzenini aldırıyorsunuz. Bu şekilde bir saldırı düzeni aldıktan sonra görüş mesafenizi büyük oranda kaybediyorsunuz, hızınızı kaybediyorsunuz, yakın dövüşçülere karşı defansınızı kaybediyorsunuz fakat uzaktan gelen ok yağmuruna karşı büyük bir koruma elde etmiş oluyorsunuz.

Vengeance:  Bu yetenek tamamen Kılıçlı birlikleriniz üzerine işe yarayacak bir yetenek. Bastığınız anda daha fazla öldürüyor daha fazla güç kazanıyor, daha fazla hasar oranı elde ediyorsunuz. Yani bir rakip birliğinin içine girdikten sonra kullanmanız karşı rakibi kol bacak ikiye ayıracaktır.

Scipio Africanus ( Sağ ):  Roma İmparatorluğunda ki efsanevi komutanlardan bir tanesidir. Kendisi gerçek tarih sayfalarına zaferlerle kazınmış bir komutandır. Ancak tarihte Roma tarafından rüşvetle suçlandıktan sonra villasına çekilmiş ve uzun süre oradan çıkmamıştır. Vasiyeti gereği ise mezarında şu cümleler yazar ; NANKÖR VATAN, SANA KEMİKLERİMİ VERMEYECEĞİM…

Komutanın oyundaki yetenekleri ise tamamen savaş alanını darma duman etmek üzerine kurulu.

Quick March:  Bu yetenek tamamen dizilme ve hız kazanma özelliğine sahip, birlikleriniz kolonlar şeklinde etrafı çevreleyecek şekilde bir dizilime sahip olur. Hızınız artar fakat yakın dövüş defansınız düşer.

Warcry:  Bu yetenek ise tamamen ortalığı yakıp yıkmaya yönelik. Bastığınız anda savaş alanında ordularınız savaş çığlıkları atar. Karşı rakip birliğin morallerini düşürür, Moralsiz bir birlik ile daha kolay savaşmanızı sağlar. Ancak tabi ki süresi var bu süre bittiğinde karşı rakip birlik moral seviyesini tekrardan artıracaktır.

Cavalry Charge:  Bu yetenek ise tamamen süvari birlikleri üzerine üretilmiş bir yetenek. Tüm süvari birliklerinin bir anda karşı rakibin üstüne çok hızlı bir şekilde hücum etmesini sağlar ve karşı birliğin yerleri öpmesini izlersiniz. Özellikle bu yetenek süvari birlikleri tarafından okçu birliklerine ve mancılık birliklerine karşı çok etkilidir bir anda karşı birliğin dağılmasını ve ölmelerini sağlayabilirsiniz.

Oath of Perseverance:   Bu yetenek ise birlikleriniz savaş alanında ya ölene kadar yada zafer elde edene kadar savaşmalarını sağlar.

Devamı ikinci sayfada hadi daha Antik Yunanistan komutanlarını anlatıyorum. Leonidas bile var..

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Total War Arena İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement