Akıllı TV'nizle beraber gelen gizlilik ilkelerini okudunuz mu? Bunu yapmadıysanız, akıl sağlığınız için doğru bir davranışta bulunmuş olabilirsiniz çünkü 'dan Michael Price, yeni TV'sinin 46 sayfalık gizlilik şartlarını okuduktan sonra onu açmak bile istemiyor.
Eski, aklı az televizyonunu internetten medya içeriklerini akış yapabilen, oyun, uygulama, sosyal medya ve internette gezinti yapmaya izin veren, daha akıllı bir smart TV ile değiştirmiş. Yeni TV, mikrofon, kişisel hesaba oturum açmak için yüz tanıma teknolojisi, hareketli ve sesli denetimi de destekliyormuş. Ancak televizyonun gizlilik ilkelerindeki şu satırlar, Price'ı korkutmaya yetmiş:
"TV'nizi nerede, ne zaman, nasıl ve ne kadar uzunlukta kullandığınızı kaydeder. 'Belirli epostaları veya belirli içerikleri açtığınızı' anlamak için izleme cookie'leri bırakır. Kullandığınız uygulamaları, ziyaret ettiğiniz web sitelerini kaydeder, içerikle nasıl etkileşim kurduğunuzu kayıt altına alır. "Beni izleme" isteklerini yok sayar".
Sesli kontrol işlevini kullanmak istediğinizde olanlar ise daha endişe verici: "Konuştuğunuz sözcükler kişisel veya diğer hassas verileri içeriyorsa bu bilgiler, yakalanan ve üçüncü partilere gönderilen veriler arasında ger alacaktır."
Price, sahip olduğu televizyonun markası hakkında bilgi vermiyor. Henüz akıllı TV'lerle ilgili herhangi bir güvenlik felaketine rastlamamış olsak da bu durum, internete bağlı cihazlar için üzerinde durulması gereken bir sorun olmaya devam ediyor.
Son Dakika › Teknoloji › Tv'ler 'Fazla' mı Akıllandı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?