Emre Çetinkaya - - Dün, Vine'ın ardından Instagram'ın da Windows Phone platformuna gelmesiyle birlikte Windows Phone platformundaki uygulama açısından en önemli eksikliklerinden birisinin daha giderildiğinden bahsetmiştik. Ancak Windows Phone platformunun başındaki isim Joe Belfiore'nin açıklamalarına göre bu daha başlangıç.
Çünkü Belfiore resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda, Windows Phone'un şu an uygulama bazında rakipleri iOS ve Android'in gerisinde olduğunu kabul etti. Ancak Belfiore'nin belirttiğine göre Windows Phone platformu, bu anlamda 2014 yılının sonuna doğru en önemli rakipleri iOS ve Android'i yakalayacak.
Öte yandan her ne kadar Windows Phone'un tepe yöneticisi bu konuda oldukça iddialı olsa da bu durum pek kolay gibi gözükmüyor. Çünkü Google Play ve App Store çoktan 1 milyon uygulama sayısını aştılar. Windows Phone'un uygulama mağazasında ise şu an itibariyle 190 bin uygulama sayısını aşmış durumda. Yani Windows Phone'un önünde 2014'ün sonuna kadar oldukça uzun bir yol bulunuyor.
Ne diyorsunuz, Windows Phone uygulama konusunda iOS ve Android'i yakalayabilir mi?
Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Windows Phone, 2014'te İos ve Android'i Yakalayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.