Windows Phone 9, Android Uygulamalarını Destekleyebilir! - Son Dakika
Teknoloji

Windows Phone 9, Android Uygulamalarını Destekleyebilir!

Windows Phone 9, Android Uygulamalarını Destekleyebilir!

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 9, Android'in oyun ve uygulamalarını destekleyebilir!

09.07.2014 14:31

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 9, Android'in oyun ve uygulamalarını destekleyebilir! Bu kez iddia büyük!

Akıllı cihazlar için geliştirilen mobil işletim sistemleri pazarında rekabet hızla sürüyor. Mobil işletim sistemlerindeki başarı oranı ve popülerlik değeri, işlemlerin hızından ve güvenilirliğinden çok oyun/uygulama marketinin zenginliğiyle ölçütleniyor.

Diğer bir deyişle, akıllı telefon kullanıcılarının yeni bir cihaz almak istemesi durumunda tercihler, öncelikli olarak uygulama ve oyun zenginliği üzerine oluyor. Geçtiğimiz yıl, Apple'ın akıllı cihazları için oyun ve uygulamaları barındıran App Store'u geride bırakan Android'in Google Play Store'u, şimdi de farklı işletim sistemlerine destek vermeye hazırlanıyor.

2012 yılında BlackBerry 10 işletim sistemine destek sağlayacağı duyurulan fakat BlackBerry yönetiminin sürpriz değişimiyle iptal edilen Google Play Store'un, şimdiki desteği de Windows Phone 9 üzerine olabilir. The Verge editörlerinden Tom Warren'in son yazısında, Windows Phone ve Windows RT Threshold kod adlı güncellemesi, Android desteğini de beraberinde getireceği yer alıyor

Bu destek Android'e, dolayısıyla da Google'a büyük bir güç kazandıracakken, Android desteğini sağladığı gerekçesiyle Windows Phone'lu cihazları da olduğundan daha da fazla popüler kılacak. Google'ın kendi üretimi olan Android'li Nexus cihazlarının değerini düşürecek hamle hakkında bakalım Google'dan nasıl bir yorum gelecek.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Windows Phone 9, Android Uygulamalarını Destekleyebilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement