Yeni Apple Tv Hakkındaki Detaylar - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Apple Tv Hakkındaki Detaylar

Yeni Apple Tv Hakkındaki Detaylar

Yeni nesil Apple TV'nin özellikleri nedir?

10.09.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Apple TV'nin uzun zamandır yenilenmesi bekleniyordu. Eski tarihli raporlarda 4. nesil cihazın tanıtılacağı ileri sürüldü ve sonunda bu iddialar gerçek çıktı. Her neyse eskiyi bir kenara bırakalım ve Apple TV'nin neler sunduğuna birlikte bakalım.


Apple TV aslında dijital bir medya oynatıcı. Medya merkezi diyebiliriz. Cihaz içinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta kullanılan A8 sistem çipi bulunuyor. Bununla birlikte 2 GB RAM ve 32/64 GB dahili depolama alanı seçenekleri var. Cihazda HDMI 1.4, MIMO özellikli 802.11ac Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth 4.0, kızılötesi alıcı, servis ve destek için USB-C ve güç kaynağı bağlantıları yer alıyor.


Apple TV'nin kumandası ise dikkat çekici. Yeni kumanda da cam Touch Surface bulunuyor. Kısaca Touch Surface'le Apple TV'yi kontrol etmesi oldukça kolay ve akıcı. Touch Surface dışında kumandada menü, arama (Yani Siri), oynatma/duraklatma, ana ekran ve ses yükseltme/azaltma düğmeleri var. Uzaktan kumanda üstünde yapılan her hareket anlık ve eksiksiz biçimde ekrandan takip ediliyor. Böylece kullanıcı böylece istediği düğmeyi bulmak zorunda kalmıyor. Kumandada ayrıca ivmeölçer ve jiroskop da var. Apple TV'de Siri iyi bir yardımcı. Siri'ye seslenerek filmi ileri/geri sarmak mümkün. Filmde anlaşılmayan bir yerde "Ne dedin sen?" denilince Siri, 5 saniye geri alıyor. Yine Siri ile arama yapılıyor.


Cihazda tvOS isimli iOS temelli işletim sistemi kullanılıyor ve App Store var. tvOS geliştiriciler için açıldı, zamanla uygulamalar artacaktır. Zaten birçok oyun geliştirilme aşamasında. Dünkü etkinlikte de oyunların bazıları gösterildi. Guitar Hero ve Manticore Rising mesela bu oyunlardan iki tanesi.Uzaktan kumanda da kontrol gayet kolay olacak. Ayrıca kumanda dışında üçüncü parti aksesuarlar da Apple TV tarafından destekleniyor. Nimbus Steelseries gamepad ile oyunlar oynanabilecek.


Kullanıcılar ana ekranı özelleştirebiliyor. Diğer yandan Apple, içerikleri öne çıkacak şekilde tasarım yapmış. Mesela paralaks film afişlerinin görsel olarak canlanmalarını sağlıyor. Apple TV'nin diğer noktalarından biri iTunes film arşivi. Birçok popüler filmi kiralanabilir veya satın alınabilir. Apple TV'de NHL gibi spor yayınlarından, konser yayınlarına birçok seçenek var. Ülkemizde hangisine tam olarak destek olur biraz belirsiz bir durum. Apple TV'de tabii ki müzikler, fotoğraflar ve videolar da gösteriliyor.


4. nesil Apple TV bu kadar özelliğe rağmen 4K desteği yok. Aslında A8 işlemcisi 4K videoların üstesinden geliyor. iPhone 6'da zaten bunun denemesini yapmışlardı. HDMI 1.4 de maksimum 4K'yı destekliyor. Görünüşe göre teknik açıdan bir sorun yok, ancak Apple yazılımsal olarak 4K'yı Apple TV'de kapatmış durumda. Cihazın 32 GB'lık modeli 149 dolar, 64 GB'lık modeli ise 199 dolar. Yeni Apple TV ekim ayında 80 farklı ülkede satışa sunulacak.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni Apple Tv Hakkındaki Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement