Sakarya'da çini sanatçısı Filiz Fidan, geleneksel yöntemlerle sanatını geleceğe aktarıyor.
Kulüpler Birliği Başkanı Doğan, TFF ile yabancı kuralının değişmesi için görüşeceklerini duyurdu.
GESAM, sanatçı haklarını ele alan 'Büyük Buluşmalar' toplantısını MSGSÜ'de gerçekleştirdi.
"İstanbul'u sıfır atık çalışmalarının merkezi haline getirmek istiyoruz. Sıfır atık temelli teknoparklar, AR-GE merkezleri ve kurduğumuz Sıfır Atık Enstitüsü ile İstanbul'da sivil toplum, iş dünyası ve farklı kesimlerle birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz" - "Yaşanabilir, sürdürülebilir şehirler inşa edersek iklim kriziyle mücadeleyi daha güçlü hale getiririz"
Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz, Bangladeş'teki Arakanlı mülteci kamplarını ziyaret etti.
Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Bangladeş'teki Arakanlı mülteci kamplarında insani yardım çalışmalarını inceledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, Kerbela'nın bugün Gazze'de yaşananları temsil ettiğini belirterek, Netanyahu hükümetini ve destekçilerini 'Yezid' olarak nitelendirdi.
Hazreti Hüseyin ve 71 yakını, Kerbela'da şehit edilişlerinin 1387. yılında İstanbul'da düzenlenen 'Evrensel Aşura Matem Merasimi' ile anıldı. Programda Kızılay'a kan bağışı yapılırken, İstanbul Valisi Davut Gül birlik ve beraberlik mesajı verdi, zalimin karşısında durulacağını vurguladı.
Özbekistan'ın Andican şehri, 2026 için Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edildi.
KADEM Başkanı Canan Sarı, Müslüman genç kadınların etkin rol üstlendiğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapay zeka destekli MEBİ uygulamasını tanıtarak, eğitimde teknoloji kullanımının önemini vurguladı. Ayrıca, geçmişteki baskıcı uygulamalardan bugün özgürlükçü eğitim modeline geçildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, eğitim sistemlerinin iyi insan yetiştirmeye odaklanması gerektiğini vurguladı.
Future AI Summit'26, İstanbul'da açıldı. Savunma Sanayi Başkanı Görgün, yapay zekanın önemini vurguladı.
Mahinur Özdemir Göktaş, başörtülü kadınlara yönelik nefret söylemlerine karşı duracaklarını belirtti.
Bakan Göktaş, kadınların adalet, bilgi ve geleneği yenilikle yoğurarak geleceği inşa ettiğini, ancak başörtülü kadınlara yönelik nefret söylemlerine hâlâ maruz kalındığını belirtti. Türkiye'nin kadınların her alanda güçlenmesi için politikalar geliştirdiğini vurguladı.
Türk dünyasının dijital geleceği ve dil koruma çalışmaları TDT toplantısında ele alındı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.