Erdoğan: Kültür ve Turizm Bakanlığı Bünyesinde Kuracağımız Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Cemevlerinin Tamamının Yönetimini Yürütecek
Son Dakika Logo
07.10.2022 04:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan: Kültür ve Turizm Bakanlığı Bünyesinde Kuracağımız Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Cemevlerinin Tamamının Yönetimini Yürütecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların etrafında bir araya geldiği mekanların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız bünyesinde kuracağımız Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı; muhtarlıklara, belediyelere, derneklere, federasyonlara bağlı cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi, desteği ve denetimi ile yürütülecektir. Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeri ile ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Cemevlerinde erkan hizmetlerini yürütmekle sorumlu Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.

Sizin düşünceleriniz neler ?

SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Advertisement