284 Bin Kadına Ulaşıldı - Son Dakika
Yaşam

284 Bin Kadına Ulaşıldı

284 Bin Kadına Ulaşıldı

Samsun'da 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında 284 bin kadına ulaşıldı ve 49 kanserli vaka tespit edildi.

09.10.2013 18:21

Samsun'da 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında 284 bin kadına ulaşıldı ve 49 kanserli vaka tespit edildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da yürütülmekte olan ve koordinatörlüğünü Hülya Aksoy'un yaptığı 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nde görev alan doktor, hemşire ve ebeleri başarı belgesiyle ödüllendirdi. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nde görev alan Sağlık Müdürlüğü personeline başarı belgesi verilmesi öncesinde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy başarı belgesi dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmasında, "2011 yılı Ocak ayından itibaren Samsun'da 'Kadın Sağlığı Projesi'ni uygulamaya geçirdik. Bu kapsamda Samsun'da hedef kitle olarak ön gördüğümüz 15-59 yaş grubundaki kadınlarımızın sayısı 390 bin ve şu ana kadar yapılan çalışmalar sonrasında bu kadınlarımızdan 284 bin kadınımıza ulaşmış durumdayız. Yüzde 73'lük bir orana ulaştık. Eksik olan yaklaşık 100 bin kişilik sayıya da, bu yıl içerisinde ya da 2014'ün ilk yarısında tamamlamayı ve hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaların başlangıcından itibaren sizler sağlık çalışanları olarak projenin yürütülmesinde aktif rol aldınız. Bu eğitim çalışmalarında kadınlarımıza yönelik olarak verdiğimiz bu faaliyetlerde, yaptığımız bu çalışmalarda, sizler bire bir yer alarak, projenin içerisinde var olarak, çalışmaların amacına ulaşmasında önemli bir katkı sağladınız. Ben bu bakımdan bütün bu projede yer alan sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu gün bu projede çalışarak yer alan, emek veren arkadaşlarımıza başarı belgesi vereceğiz. Bu hafta 'Meme Kanserinde Bilinçlenme Haftası'dır. Duyarlılığın en üst noktaya taşınması konusunda önemli bir haftadır. Bu hafta içerisinde bu çalışmalarımızı kamuoyuyla da paylaşmak adına bu başarı belgesini vermeyi uygun gördük" dedi.

Proje içerisinde, kuruluş aşamasından itibaren birçok kişinin emeği ve katkısının olduğunu belirten Vali Aksoy, "İl Sağlık Müdürümüze, Halk Sağlığı Müdürümüze, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize, Müdür Yardımcısı Hatice Öz hanımefendiye ve görevli personele çok teşekkür ediyorum. Yine önemli bir teşekkürü proje koordinatörü olarak başlangıcından itibaren yer alan ve birçok faaliyete katılarak desteklerini sağlayan Sayın Hülya Aksoy hanımefendiye ediyorum. Onun da bu projenin amacına ulaşması noktasında önemli katkıları ve destekleri oldu. Ben emeği geçen bütün kaymakam arkadaşlarımıza, onların eşlerine ve bu anlamda yürütülen faaliyetleri kamuoyunda paylaşan değerli basın mensuplarımıza, bilinçlenme adına yürütülen çalışmalarda yer alan bütün kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Bu bir sosyal sorumluluk kapsamı içerisinde asli görevlerimizin yanında mesai ayırarak kadınlarımıza ulaşmak ve onları bilinçlendirme adına yürüttüğümüz önemli bir çalışmadır" Vali Hüseyin Aksoy sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan çalışmalarda bizim eğitim çalışmalarımıza katılarak bundan sonraki süreç içerisinde yapılan çalışmalarda 49 kanserli vakanın tespit edildiğini görüyoruz. Bir kişiyi bile bu eğitim çalışmaları sonrasında biz eğer erken teşhis edebilirsek, bu bile bizi son derece memnun eder. Kadınlarımızın bu kanserden korunması anlamında erken teşhis ve onunla ilgili yapacakları mücadelede yaşamlarını sürdürebilme, yaşam kalitelerini yükseltebilme adına erken teşhisin önemi uzmanlarımız tarafından da ifade edilmektedir. Bu proje bu boyutuyla da çok önemli ve anlamlı bir projedir. Samsun'da bu anlamda yürüttüğümüz bu çalışmanın Türkiye geneline de örnek olabilecek çok anlamlı bir sayıya ve amaca doğru ilerlediğini biliyoruz. Ben tekrar bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Vali Hüseyin Aksoy konuşmasının ardından, Ocak 2011'de başlayıp Aralık 2013'te bitirilmesi planlanan ve eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' ile ilgili eğitimlerde ve muayenelerde özverili çalışan 30 Sağlık Müdürlüğü personelini tebrik ederek başarı belgelerini verdi.

'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nde görev alan Sağlık Müdürlüğü personeline başarı belgesi törenine ayrıca, Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 284 Bin Kadına Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement