Açık Ameliyata Son - Son Dakika
Yaşam

Açık Ameliyata Son

Açık Ameliyata Son

Trakya'da önemli başarılara imza atan Özel Reyap Hastanesi'nde ameliyatlar, artık kapalı yöntemle yapılıyor.

18.07.2013 12:24

Trakya'da önemli başarılara imza atan Özel Reyap Hastanesi'nde ameliyatlar, artık kapalı yöntemle yapılıyor. Laparoskopik cerrahi ile yapılan ameliyatlarda hastanın sorunları kapalı yöntemle gideriliyor ve hastalar 2 gün içinde normal hayatlarına dönebiliyor.

Özel Reyap Hastanesi'nde bu sistemle, Doç. Dr. Cengizhan Yiğitler ve Op. Dr. Cengiz Uyar tarafından mide fıtığı ve dalak ameliyatları gerçekleştirildi. Doç. Dr. Yiğitler, laparoskopik cerrahi ile artık pek çok ameliyatın kapalı yöntemle yapılmasının mümkün olacağını ifade etti.

Hastanede ilk laparoskopik yöntemle apandisit ve kalın bağırsak tümörü ameliyatlarının gerçekleştirildiğini dile getiren Yiğitler, "Bu ameliyatlardan sonra da yine aynı yöntemle mide fıtığı ve dalak ameliyatlarını da gerçekleştirildik ve olumlu sonuçlar aldık. Laparoskopik yöntemle gerçekleştirdiğimiz safra kesesi, mide fıtığı ve dalak ameliyatlarının yanı sıra kasık ve göbek fıtığı, böbreküstü bezi, mide, karaciğer, ince ve kalın barsak ameliyatlarını da laparoskopik yöntemle yapabiliyoruz" diye konuştu.

Cerrahlar günümüzde laparoskopinin en önemli avantajının; küçük kesilerden yapılmasıyla az ağrı, az iz ve kısa sürede normal yaşama dönüş olduğunu ifade etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Açık Ameliyata Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement