'Harbi Define' Geliyor - Son Dakika
Yaşam

'Harbi Define' Geliyor

\'Harbi Define\' Geliyor

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) UŞAK Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen dünyaca ünlü Karun Hazineleri'ni konu alan ve çekimlerine 2009 yılında başlanan, ancak başrol oyuncusu Aykut Oray'ın vefatıyla ara verilen 'Harbi Define' adlı sinema filmi iddialı geliyor.

08.07.2010 14:17

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

UŞAK Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen dünyaca ünlü Karun Hazineleri'ni konu alan ve çekimlerine 2009 yılında başlanan, ancak başrol oyuncusu Aykut Oray'ın vefatıyla ara verilen 'Harbi Define' adlı sinema filmi iddialı geliyor. Uşak'ta çekimleri süren komedi filminin 1 Ekim'de vizyona gireceği açıklandı.

Yönetmenliğini Hakkı Görgülü, yapımcılığını Barkod Yapım'ın üstlendiği 'Harbi Define'de oyuncular Cengiz Küçükayvaz ve Sinan Bengier'in yanı sıra Cüneyt Arda Pamuk, Kemal Kuruçay, Önder Açıkbaş, Melih Oğuzhan, Selçuk Uluergüven, Ali Yaylı, İrfan Kargı ve Haldun Boysan gibi isimler rol alacak. Çekimleri Uşak Merkez'e bağlı Çamyuva Köyü'nün Şıhhasan Mahallesi'nde devam eden filmde köylülere de küçük roller verilecek. Yönetmen Hakkı Görgülü, Harbi Define'nin iddialı bir komedi filmi olacağını söyledi.

Filmin Karun Hazineleri'nin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını söyleyen oyuncu Cüneyt Arda Pamuk, "Ailelerin çocukları ile birlikte rahatça izleyebileceği bir film olacak. Film Karun Hazineleri'ni tanıtmak açısından da önemli bir görevi üstlenecek" dedi.

Sinan Bengier ise, "Film çekimlerine geçen yıl başlanmıştı. Ancak büyük bir talihsizlik oldu ve Aykut Oray vefat etti. Bu nedenle çekimlere ara verilmişti. İyi de oldu. Bu üzüntünün üstüne komedi filmi çekilemezdi. Rafa kaldırılan film yine sofraya kondu ve çalışmalar başladı. Vatandaşlar Ege yöresine ait bu filme ilgi gösterirse güzel olur" diye konuştu.

Oyuncu Haldun Boysan da, Uşak'tan çok etkilendiklerini söyledi. Boysan, "Harbi Define'de Uşak'ın kendi hikayesi anlatılıyor. Yaşanmış bir hikaye işleniyor. Benim çok zevk alarak oynadığım bir film oldu. Uşak'ı çok beğendik, filmin çekildiği köydeki güzellik beni çok etkiledi. Şehir yaşantısından uzaklaşıp, doğa ile iç içe olmak, buranın havasını solumak özlediğimiz bir duygu. İnsanlar çok sıcaklar, ilgiden de memnunuz" dedi.

Filmin öyküsü

Amerikalı bir grup araştırmacı 1960'lı yıllarda İç Ege'nin bir köyüne gelir. Karun Hazineleri'ni bulurlar ve hazinenin en değerli parçalarından birini alıp götürürler. 1960'lardan günümüze taşınan bu macera dolu öyküde ölüm döşeğindeki Tahir, 4 erkek çocuğunu ölmeden önce etrafına toplar ve onlara bırakacağı bir mirası olmadığından, Amerikalılar'ın gelişinden ve yıllardır sakladığı sırrından bahsederek hayata gözlerini yumar. Bu sır; Uşak'ın bir köyünde bulunan evlerinin altındaki saklı bir hazinedir.

Babalarının defin işlemlerini halleden kardeşler, köylerine gidip hazineyi bulma konusunda başta kararsız kalırlar ve tartışırlar. Sonra bir falcının yanına giderler. Cingöz Falcı köydeki evden ve hazinden bahsedince kardeşlerin kararı değişir ve hepsi zengin olma hayali kurmaya başlar. En sonunda istemeyerekte olsa Ramazan (Önder Açıkbaş) Cemil (Cengiz Küçükayvaz), Kenan (Cüneyt Arda Pamuk) Ender ( Melih Oğuzhan) ve Hoca (Kemal Kuruçay) Uşak'a doğru yola koyulurlar. Birbirine zıt 4 kardeş ve bir falcı hoca yoldadır artık. Yolda başlarına birbirinden ilginç, komik ve zorlayıcı olaylar gelir. Komik olaylar zinciri ile dolu bir yolculuktan sonra köye varırlar. Köye hazine aramak için gelen 4 kardeş bir yandan hazineyi ararken diğer yandan da kendilerini keşfe çıkarlar. Köy hayatının temizliği ve saflığı, köy insanın samimiyeti ve komik halleri hazine arayan bu 4 kardeşte büyük değişimlere yol açacaktır

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam 'Harbi Define' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement