Kalp Ameliyatında Yeni Dönem - Son Dakika
Yaşam

Kalp Ameliyatında Yeni Dönem

Kalp Ameliyatında Yeni Dönem

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’ne çarpıntı ve halsizlik belirtileriyle başvuran Feride Korkmaz ile Ayşe Atılgan, yapılan kalp ameliyatlarıyla yeniden sağlıklı olmanın mutluluğunu yaşadı.

10.07.2014 11:45

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'ne çarpıntı ve halsizlik belirtileriyle başvuran Feride Korkmaz ile Ayşe Atılgan, yapılan kalp ameliyatlarıyla yeniden sağlıklı olmanın mutluluğunu yaşadı.

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'ne çarpıntı ve halsizlik belirtileri sebebiyle başvuran Feride Korkmaz ile Ayşe Atılgan'a koltuk altından kalp ameliyatı yapıldı.

Feride Korkmaz ile Ayşe Atılgan'ın ameliyatları hakkında bilgi veren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof.Dr. Hüseyin Okutan, "Açık kalp ameliyatları klasik olarak göğsün ön bölümünden, iman tahtası açılarak yapılmaktadır. Bu da göğsün ön bölümünde bir yara izine yol açar. Özellikle kadın hastalar bu yara izinden rahatsız olmaktadır. Göğüs kafesinin ön tarafı açılmadan, koltuk altından yapılan ameliyatlarda bu iz, meme çizgisinin hemen altında kaldığı için özellikle bayan ve genç hastalar tarafından tercih edilmektedir."

KLASİK KESİYE GÖRE İYİLEŞME SÜRESİ KISA

Ameliyat sonrası altı hafta yan yatmanın, ağır kaldırmanın hatta araba kullanmanın yasaklandığı klasik kesiye göre iyileşmenin daha çabuk olduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Okutan, şunları söyledi: "Bu kesi yöntemiyle hasta yan yatabilir ve 1-2 hafta içerisinde de araba kullanabilir. Yine koltuk altından kesiyle yapılan ameliyatlarda yara izi daha az, görünen bir bölgede olmamasıyla da hastalara avantaj sağlamaktadır. Özellikle bayanlarda yara izinin sütyen altında kalması nedeniyle önemli bir tercih nedeni olmaktadır."

GÜNLÜK RUTİN İŞLERİ YAPARKEN YORULUYOR HATTA HALSİZ DÜŞÜYORDUM

Yolda yürürken hatta ev işi yaparken bile sıkıntılar yaşadığını belirten 42 yaşındaki Ispartalı Feride Korkmaz, şöyle konuştu: "Günlük rutin işlerimi yaparken yoruluyor hatta halsiz düşüyordum. Bu nedenle hastaneye başvurma gereği hissettim. İyi ki gitmişim. Kalp kapağımda daralma tespit edildi. Ameliyatımın ardından bugün 14. günüm. Çok rahat yürüyor, hareket edebiliyor hatta ev işlerimi bile kendim yapabiliyorum."

DİKİŞ İZLERİ KOLTUĞUMUN ALTINDA

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde olduğu mitral kapak ameliyatının ardından kendisini daha iyi hissettiğine vurgu yapan Feride Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ameliyatımın göğüs kafesimin kesilerek yapılmasını bekliyordum. Ama gerçekten güzel bir sürprize tanık oldum. Hocam ameliyatın koltuk altından yapılabileceğini söyledi. Bu şekilde gerçekleşen ameliyat sayesinde daha çabuk iyileştim. Dikiş izlerimin görünmüyor olması beni daha da mutlu etti. Bu güzel yöntemi bizimle paylaştığı için hocamız ve ekibine çok teşekkür ederim."

KALBİMDE İKİ DELİK VARMIŞ

Feride Korkmaz'ın yaşadığı benzer belirtiler nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyleyen 39 yaşındaki Ayşe Atılgan da, "Ameliyatımın öncesinde yokuştan inerken bile zorlanıyordum. Yaşadığım sıkıntılar sebebiyle hastaneye başvurdum ve kalbimde delik olduğu ortaya çıktı. Kalbimdeki deliğin bir değil, iki olduğu söylendi. Birinin 20, diğerinin 7 mm olduğu tespit edildi" diye konuştu.

İHTİYAÇLARIMI KARŞILAR DURUMA GELDİM

Yapılan test ve tahlillerin ardından ameliyat olması gerektiği kararının alındığını belirten Ayşe Atılgan, sözlerini şöyle tamamladı: "Göğüs kafesimin açılmasını beklerken, koltuk altından ameliyatım gerçekleştirildi. Bu operasyonla dikiş görüntüsü hem göğsümün altında kaldı hem de iyileşme sürem kısaldı. Kısa sürede ihtiyaçlarımı karşılayabilir duruma geldim. Çok şükür sağlığıma kısa sürede kavuştum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kalp Ameliyatında Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement