Suriye'de Türk Gazetecilerin Kaybolması - Son Dakika
Yaşam

Suriye'de Türk Gazetecilerin Kaybolması

Suriye\'de Türk Gazetecilerin Kaybolması

Samsunlu gazeteciler, Suriye'de alıkonulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun için basın açıklanması yaptı.

28.03.2012 13:02

Samsunlu gazeteciler, Suriye'de alıkonulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun için basın açıklanması yaptı.

Gazi Caddesi'nde bir araya gelen Samsunlu gazeteciler, meslektaşları Adem ve Hamit'ten haber alınamamasını protesto etti.

Samsunlu gazeteciler adına konuşan gazeteci Recep Yazgan, Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan 20 gündür haber alınamadığını belirterek, "Gazeteci arkadaşlarımızın hayatlarından endişe duyuyor ve bu endişeli bekleyişimizin bir an önce sona ermesini istiyoruz" dedi.

Gazetecilere özgürlük istemenin, bütün insanlık için özgürlük istemek anlamına geldiğini dile getiren Yazgan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samsunlu gazeteci hemşehrimiz Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un bir an önce özgürlüğüne kavuşması için Dışişleri Bakanlığı'na ve başta Birleşmiş Milletler

(BM) olmak üzere bütün uluslararası teşkilatlara, sivil toplum kuruluşlarına, uluslararası bağlantıları olan duyarlı iş adamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gazetecilik görevini yerine getirirken esir alınan arkadaşlarımızı geri istiyoruz."

-"Adem ve Hamit'i unutturmamak görevimiz"-

Anadolu Ajansı (AA) Samsun Bölge Müdürü Harun Çelik, Suriye'de esir alınan Adem ve Hamit'in kurtarılması için özellikle Samsunlu gazetecilerin daha hassas olması gerektiğini söyledi. Çelik, Samsunlu gazeteciler olarak Suriye'de Samsunlu bir gazetecinin ve kameramanın yaşadığı bu olayı unutturmamaları gerektiğinin altını çizdi.

AA Bölge Müdürü Çelik şunları kaydetti:

"Samsunlu bir gazetecinin yaşadığı bu olayı unutturmamak bizim öncelikli vazifemizdir. Samsun'daki yerel gazeteler, internet siteleri ve televizyonların her gün mutlaka Adem'in fotoğrafını birinci sayfalarına ve ekranlarına koyup, biz meslektaşlarımızı unutmadık demeleri gerekir. Samsun kamuoyunu da bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından gazeteciler kameralarını ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak Suriye'yi protesto ettiler. Açıklama sırasında ayrıca Adem Özköse'nin 'Cennete Otostop' adlı kitabı dağıtıldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Suriye'de Türk Gazetecilerin Kaybolması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement