Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Destek - Son Dakika
Yaşam

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Destek

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Destek

Malatya İnönü Üniversitesi İngilizce Bölümü Öğrencileri, "Topluma Hizmet" dersi kapsamında, 13 Şubat İlkokulu'nun fiziki şartlarını iyileştirerek, öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim görmelerine katkıda bulundu.

28.03.2014 10:55

Malatya İnönü Üniversitesi İngilizce Bölümü Öğrencileri, "Topluma Hizmet" dersi kapsamında, 13 Şubat İlkokulu'nun fiziki şartlarını iyileştirerek, öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim görmelerine katkıda bulundu.

İngilizce Bölümü Öğrencileri, "Topluma Hizmet" dersi kapsamında, anlamlı bir çalışmaya imza attı. Üniversite öğrencileri, 13 Şubat İlkokulu'nda, 6 tane sınıfın ve öğretmenler odasının boyama işlemlerini yaparak, okulun eksiklerini giderdi.

Gözde Kışla Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Caner Cengiz Turan ve birçok esnafın maddi ve manevi destekleri ile, yaklaşık 2 hafta süren çalışmalar sonunda, üniversite öğrencileri ile ilkokul öğrencileri bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Bilal Genç, öğrencilerin insanüstü bir çabanın ürünü ile güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi. Genç, üniversite öğrencilerini yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Malatya İnönü Üniversitesi İngilizce Bölümü Öğrencisi Ebru Turan, 3 arkadaşıyla birlikte projeyi yürüttüklerini belirterek, "İlk olarak okulumuzun 6 tane sınıfında boyama ve eksikleri giderme çalışmaları yaptık. Gerekli düzenlemeleri yaptık. Öğretmenler odasında da birkaç değişiklik yaptık. Masaları ve sandalyeleri yeniledik. Dolaplarımızda düzenlemeler yaptık. Gerçekten çok güzel bir okul oldu. Tabi bunu tek başımıza yapmadık. Esnaflarımız bize büyük destek verdi" diye konuştu.

Okul Müdürü Yusuf Göksu ise, okul olarak mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Göksu, üniversite öğrencilerinden anlamlı bir destek gördüklerini belirterek, "Okulumuzda yenileme çalışmalarına başlamışken, tam tıkandığımız yerde İnönü Üniversitesi'nden öğrencilerimiz bize destek verdi. Bu destekle, okulumuzun sınıflarını ve öğretmenler odasını yeniledik" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi İngilizce Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Münir Şahin, 2007 yılından bu yana "Topluma Hizmet" dersini yürüttüğünü kaydederek, "Dersimizin amacı, öğretmenlerimizin toplumla iç içe olabilmesi, okullarda gördükleri sorunları kendi çabalarıyla çözebilmesidir. Öğretmenlerimizin görev yaptıkları okullarda karşılaştıkları problemleri, esnaf ya da sponsorları harekete geçirerek, çözüme kavuşturdukları bir ders. Bu kapsamda, bu yıl 31 tane projemiz var. Bu projelerin 8 tanesi milli eğitimdeki okullarımızla ilgili. Diğerleri de yine topluma hizmet amacı güden farklı çalışmaları kapsıyor" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement