VAN'da Sıcaktan Bunalanlar Müküs Çayı'nda Serinliyor - Son Dakika
Yaşam

VAN'da Sıcaktan Bunalanlar Müküs Çayı'nda Serinliyor

VAN\'da Sıcaktan Bunalanlar Müküs Çayı\'nda Serinliyor

VAN'da son günlerde artan sıcak havadan bunalanlar, Bahçesaray ilçesinde bulunan Müküs Çayı'na giderek serinlemeye çalışıyor. Müküs Çayı, hem yerli halkı hem de turistleri serinleten soğuk suyuyla biliniyor. Doğaseverler, çayın çevresinde piknik yaparak ve çayın serin suyunda yüzerek sıcaktan kaçıyor.

02.08.2023 16:16

VAN'da, son günlerde etkisini artıran sıcak havadan bunalanlar, Bahçesaray ilçesinde, Müküs Çayı'nın soğuk suyuna girip, çevresinde piknik yaparak serinlemeye çalışıyor.

Bahçesaray ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve bir mağaradan çıkıp, Botan Çayı'na karışan Müküs Çayı'nda, hava sıcaklığının hissedilir derecede artması nedeniyle, yoğun günler yaşanıyor. Soğuk suyuyla bilinen Müküs Çayı, hem yöre halkını hem de zaman zaman il dışından gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek için ilçeye gelenler, piknik yapıp, çayın serin suyunda yüzerek serinliyor.

Bahçesaray'ın çok özel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, "Hava çok sıcak. Serinlemek için Müküs Çayı'na geldik. Su çok soğuktu, mağara içinde yüzdük. Bu sıcak havada çok iyi geldi. Dün 55 kişilik bir ekiple geldik ve kamp yaptık. Çok güzel bir doğası var" diye konuştu.Müküs Çayı'nda yüzen doğasever Mehmet Ayrı ise "Serinlemek için çaya girdik. Su çok soğuktu. Sıcak havaya rağmen soğuk su nedeniyle titredim. Mükemmel bir deneyim oldu ve herkesin yaşamasını isterim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam VAN'da Sıcaktan Bunalanlar Müküs Çayı'nda Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement