"1. Göksun Elma Festivali" - Son Dakika
Yerel

"1. Göksun Elma Festivali"

Göksun ilçesinde, "1.Göksun Elma Festivali" düzenlendi.

07.10.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göksun ilçesinde, "1. Göksun Elma Festivali" düzenlendi.

Festival kapsamında tertip komitesi ve vatandaşlar Göksun Belediyesi önünden festival alanına yürüdü.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, festivaldeki konuşmasında, Göksun'da yetişen tarım ürünlerine marka değeri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Göksun elmasının kendi kulvarında profesyonelce ilerlediğini belirten Pehlivan, şöyle konuştu:

"Bunun daha da ileri noktalara taşınması, daha profesyonel sistemlerin hayata geçirilmesine bu ve benzeri etkinliklerin katkısı olacağını düşünüyorum. Dünya üzerinde bugün itibariyle yaklaşık 65 milyon ton elma üretimi gerçekleştiriliyor. Türkiye de yaklaşık 3 milyon ton elma üretimiyle dünya genelinde 4. sırada yer alıyor. Neden daha üst sıralarda yer almayalım ki- Bunu yapmak için de Göksun gibi elmanın gerçekten en iyisinin üretildiği noktalarda bu işi daha profesyonelce, daha inceliklerine dokunarak yapmamız gerekmektedir."

Pehlivan, Göksun'da yetişen elmayı elmasa benzeterek, "Nasıl elmas en kıymetli taş ise elma da Göksun için en kıymetli üründür. Onun için (meyvenin alası, Göksun'un elması) sloganıyla yola çıktık. Umuyorum ki bu sloganımız da Göksun elmasıyla birlikte markalaşacaktır" dedi.

Her konuda olduğu gibi üretimde de birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkati çeken Pehlivan, sıkıntıların üstesinden gelmenin en önemli yollarından birinin de üretmek ve çalışmak olduğunu vurguladı.

-"Yerle bir etmesini biliriz..."

Pehlivan, birilerinin ülkenin birlik ve beraberliğine göz dikmiş ve bunu değişik başlıklar altında "düşmanca" ortaya koymaya çalışıyor olabileceğine dikkati çekerek, "Düşmanımızı da üreterek, kaliteli ve marka ürünler ortaya koyarak yerle bir etmesini biliriz" görüşlerini dile getirdi.

Pehlivan, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ise festivalde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden beri Göksun'da üretilen elmanın ününü sık sık duyduğunu, bu nedenle festivalin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Festivalde, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz ve Göksun Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kutlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra halk oyunları ekipleri gösteri sundu, konser verildi, 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren üreticiler ödüllendirildi.

Muhabir: Nurettin Dal

Yayıncı: Sevil Çelik - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1. Göksun Elma Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement