1 Kasım Genel Seçim Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

1 Kasım Genel Seçim Çalışmaları

1 Kasım Genel Seçim Çalışmaları

Saadet Partisi (SP) Van Milletvekili Adayı Fetullah Erbaş, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

17.10.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Van Milletvekili Adayı Fetullah Erbaş, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Karargah binasında açıklama yapan Saadet Partisi Van Milletvekili adayı Fethullah Erbaş, "Önümüzde bir seçim var. Seçimden çok daha önemli durumlar söz konusu. Bugün hem İslam alemi hem bütün insanlık bir bunalım içerisindedir. Burada açıkça ifade edelim ki; bütün ehli küffar Müslümanlara karşı birleşmiş durumda. Ne yazık ki Müslümanlar arasında da büyük bir tefrika var. Herkes Müslümanları vuruyor. Biz bu oyunu bozmak mecburiyetindeyiz. Kürt'üyle Türkü'yle Laz'ıyla, Çerkez'iyle Acem'iyle, Arap'ıyla Zaza'sıyla, Sünni'siyle Alevi'siyle bu oyunu bozmamız lazım. Çünkü hepimizin bu saydığım zümrelerin ve 'Lailaha İllallah' diyen herkesin Rabbi birdir, Peygamberi birdir, kitabı birdir, kıblesi birdir. Elhamdillah bu kadar birlik bize yetmiyor mu? İnancımızın etrafında birleşmemiz lazım" dedi.

"NE TÜRK KÜRT'SÜZ, NE DE KÜRT TÜRK'SÜZ YAPABİLİR"

Ne Türk'ün Kürt'süz ne de Kürt'ün Türk'süz yapamayacağına dikkat çeken Erbaş; "Zaman zaman hayıflanıyorum. Acaba Kürtler olarak Türkler olarak, Araplar, Zazalar ve Acemler olarak, İslam'dan daha sağlıklı, daha birleştirici, daha huzurlu yeni bir din mi keşfettik? Haşa, bu yöre insanlarının bir çok özelliği var ama iki temel özellikleri ön plana çıkıyor bunlar iyi biliyorum. Buradaki insanlar mert ve dindar insanlar. Alparslan 1071'de Bizans'ın üzerine yürüyeceği zaman, 20 bin tane mert Kürt kardeşimiz sadece dindar oldukları için Alparslan'ın ordusuna gönüllü olarak katıldı. 1514 yılında da Kürt kardeşlerimiz Osmanlı'nın yönetiminde olmadıkları halde Çaldıran Savaşı'nda Osmanlı'nın saflarında savaşa katılmışlardır. Bu özelliklerimizden, tarihi ve dini değerlerimizden dolayı biz biriz. Değerli Vanlı kardeşlerim, ne Türk Kürt'süz yapabilir ne de Kürt Türk'süz yapabilir. İkisi biraya geldiği gibi tarih de olduğu gibi inşallah yine aynısı olur" diyerek, kardeşlik çağrısı yaptı.

"AMAÇ CAMİLERİ DOLDURACAK NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR"

Camiler ve Din Görevlileri Haftasına değinen Erbaş; "Peygamber Efendimizi"n Medine'ye hicretinde ilk olarak Kuba'da mescit inşa ettiğini hatırlatarak, "Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Allah-ü Teala Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder" buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Ancak günümüzde camilerin maddi imarına önem verilirken maalesef manevi imarı sayılacak hususlar göz ardı edilmektedir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. Ahlakı ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Milli Görüştür" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Kasım Genel Seçim Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement