Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Ceylan, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde bütün insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunun belirtildiğini kaydetti.
İnsanoğlunun, bambaşka şeylere inansa da çok farklı hayatlar yaşıyor olsa da hak ve özgürlükler konusunda kimsenin imtiyazlı olmadığının unutmaması gerektiğini belirten Ceylan, mesajında şunlara yer verdi:
"İnsan, yaratılmışların en üstünüdür ve her insan değerlidir. Ekonomik, kültürel, sosyal hiçbir fark ya da seçim bir insanı diğerinden daha üstün ya da önemli kılamaz. Bu zihinsel düsturla, özgürlük, kardeşlik, eşitlik ve adaletin hayat rehberi olduğu, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, insan haklarına saygı temelinde demokratik ve huzurlu bir gelecek temenni ediyor, insani manada atacağımız adımları perçinleyeceğini düşündüğüm 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü tüm samimiyetimle kutluyorum."
Son Dakika › Yerel › 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?