13 İlin Büyükşehir Olması - Son Dakika
Yerel

13 İlin Büyükşehir Olması

13 İlin Büyükşehir Olması

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Büyükyapalak Belde Belediye Başkanı Yusuf Kılınç, kentin büyükşehir olmasının devlet için iyi, il merkezine uzak olan Elbistan için ise kötü olacağını söyledi.

09.05.2012 12:56

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Büyükyapalak Belde Belediye Başkanı Yusuf Kılınç, kentin büyükşehir olmasının devlet için iyi, il merkezine uzak olan Elbistan için ise kötü olacağını söyledi.

Hükümetin üzerinde çalıştığı nüfusu 750 bini geçen illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin çalışmaları değerlendiren Kılınç, borç içerisinde olan belde belediyelerinin kapanmasıyla devletin ekonomik anlamda olumlu sonuçlar elde edeceğini belirtti. Bu durumun Elbistan'a getirisinin ne olacağının ise zamanla ortaya çıkacağını dile getiren Kılınç, şöyle konuştu:

"Gönül ister ki Elbistan il olsun, Kahramanmaraş büyükşehir olsun. Belki bizim beldemizde ilçe olurdu. Bu bölge birlikte kalkınırdı. Fakat şuan görünen tek şey var oda Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıdır. Bu konuda başbakan bir söz söyledi. O sözünü de tutar diye düşünüyorum. Bizim gönlümüzde yatan şey Elbistan'ın il olmasıydı. Bu gelişme sonucunda belde belediyeleri kapanır. Devlet bütçesine bu gelişmenin faydası da olur. Fakat buralara hizmetin gelmesi noktasında çok ciddi sıkıntılarda olur düşüncesindeyim. Artık işlerimizin tamamı Kahramanmaraş merkezden biteceği için insanlar perişan olacaktır. Şimdi belde de bir sıkıntı olsa biz burada çok kısa zaman da müdahale edebiliyoruz. Fakat büyük şehir olduğumuzda Kahramanmaraş'ın en ücra köşesindeki beldeye köye hizmet nasıl gidecek o sıkıntı olur."

Görev süresi içerisinde vatandaşa hizmet etmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Kılınç, "Biz göreve geldiğimizde 2,5 milyon TL borç vardı. Nüfusumuz 5 bin 183 kişiydi. Bugün ise nüfusumuz 2 bin 800'dür. Buna rağmen biz borçlarımızın büyük bir kısmını ödedik. Araçlarımızın birçoğu hacizliydi. Biz tutumlu bir politika izledik. Elimizden geldiği kadar devletin malını korumaya çalıştık. Vicdanen rahatım. Bizim Kahramanmaraş'a yerel yönetimler düzeyinde bağlanmamız iyi olmadı. Fakat devlet açısından çok iyi oldu." diye konuştu.

Görev sürelerinin sonuna kadar hizmet yapmaya devam edeceklerini kaydeden Kılınç, bunun gayreti içerisinde olacağını vurguladı. Kılınç, "Şuan beldemizde devam etmekte olan bir kanalizasyon çalışması var. İhale edildiğinde 28,5 kilometrelik bir kanalizasyon çalışmamız olacaktı. Biz bu işte yüzde 20 artırıma gittik. Şuan toplam 34 kilometrelik bir kanalizasyon döşeme işimiz var. Bu işinde yüzde 90'lık bir bölümü tamamlandı. Hava şartları el verdiği anda alt yapı çalışması esnasında bozulan yollarda stabilize yapma işini başlatacağız. Biz görev süremiz bitine kadar hizmet etmenin gayretindeyiz. Bize ne zaman derlerse bu iş bitti. Biz o zaman çalışmalarımızı noktalarız." ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13 İlin Büyükşehir Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement