14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

Eskişehir Valisi Tuna: "Bizim hekimlerimiz gerçekten çok önemli mesafe katettiler.

14.03.2014 12:17

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Bizim hekimlerimiz gerçekten çok önemli mesafe katettiler. Sağlık kuruluşlarımızın fiziki ve teknik yönden bugünkü hale gelmesine ve insanımıza sunduğumuz sağlık hizmeti kalitesinin yükselmesine paralel olarak, bu başarıda halen fedakarca çalışan hekimlerimizin çok önemli bir payı bulunmaktadır" dedi.

Tuna, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Özcan Özdemir'i makamında kabul etti.

Eskişehir'de "Yılın Hekimi" seçilen Özdemir'e plaketini veren Tuna, Özdemir'in ESOGÜ inme merkezinde, ekibiyle birlikte başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, teşekkür etti.

Hekimliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu dile getiren Tuna, "Hekim arkadaşlarımız, diplomalarını almadan önce yemin ederek, bu mesleğe başlıyorlar. Bu mezara kadar da bu işin hakkını verme konusunda kendi kendilerine ve herkese karşı söz vermiş oluyorlar" diye konuştu.

Hekimlerin herhangi bir hasta geldiğinde görevlerini başarıyla yaptıklarına dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Bizim hekimlerimiz gerçekten çok önemli mesafe katettiler. Sağlık kuruluşlarımızın fiziki ve teknik yönden, bugünkü hale gelmesine ve insanımıza sunduğumuz sağlık hizmeti kalitesinin yükselmesine  paralel olarak, bu başarıda halen fedakarca çalışan hekimlerimizin çok önemli bir payı bulunmaktadır. Bunu gözardı etmemek lazım. Diğer sağlık çalışanlarının da mutlaka bunda payı vardır, onları da takdir ediyoruz ama hekimlerimizi gerek almış oldukları uzun, yoğun, yorucu eğitimler ve hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde asıl nihayi karar mercideki kişiler olarak, onların yeri apayrıdır, bu yüzden özel muamele edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Tüm hekimlerimize kazasız, belasız, sağlık, huzur ve başarı dolu bir hayat diliyoruz. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun."

İl sağlık Müdürü Ali Mumcu da doktorların hastalarının canını kendi canı, hastalıklarını kendi hastalığı gibi hissederek, çalıştıklarını söyledi.

"Sağlık çalışanlarının tek amacı hizmet verdiği kişilerin sağlığının iyi olmasıdır" diyen Mumcu, tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

"Yılın Hekimi" ödülü alan Özdemir ise kendisinin seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu aktararak, yaptıklarının bir ekip işi olduğunu, ödülü tüm ekibi, hastane yönetimi ve hastanede görev yapan hekimler adına aldığını bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement