18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç: "Bu ülkenin tapusu Çanakkalededir.

18.03.2014 15:56

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç,  "Bu ülkenin tapusu Çanakkale'dedir. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden bütün yörelerden insanlarımız yanyana, omuz omuza verdikleri mücadele sonrası, camilerimizde ezanlarımızın susmaması adına bu ülkeyi bize vatan olarak teslim ettiler" dedi.

Diyarbakır Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Şehit ve Gazi Ailelerine yönelik yemek programı düzenledi.

Programa Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, şehit ve gazi aileleri, Diyarbakır Milletvekilleri, Cuma İçten, Oya Eronat, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, askerler ve gaziler katıldı.

Kıraç, Çanakkale'de  hayatını kaybeden yüz binlerce insanı rahmetle andıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu ülkenin tapusu Çanakkale'dedir. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden bütün yörelerden insanlarımız yanyana, omuz omuza verdikleri mücadele sonrası burayı vatan yaparak, bayrağımızı bu semalarda dalgalandırarak camilerimizde ezanlarımızın susmaması adına bu ülkeyi bize vatan olarak teslim ettiler. Onların yapmış oldukları mücadele sayesinde bu topraklarda rahatlıkla yaşıyoruz. Bugün de onların yakınlarıyla bir araya geldik. Şehitlerimizi birkez daha rahmetle, minnetle anıyorum.

Program, şehit ve gazi çocuklarına hediyeler verilmesinin ardından dua edilmesi ile son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement