"2. Sodes Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

"2. Sodes Çalıştayı"

(SODES) Proje Koordinasyon Birimi tarafından, "2.SODES Çalıştayı" düzenlendi.

19.12.2012 13:40

Gaziantep Valiliği Sosyal Destek Programı

(SODES) Proje Koordinasyon Birimi tarafından, "2. SODES Çalıştayı" düzenlendi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve GAP/DAP bölgelerindeki Valilikler tarafından uygulanan SODES programı çerçevesinde, bir otelde gerçekleştirilen çalıştay, 2008-2012 yılları arasında Gaziantep'teki kurum, kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin çıktıları ve etkileri üzerine hazırlanan sunumlarla başladı.

Gaziantep Vali Yardımcısı ve SODES İl Koordinatörü Nursel Çakıroğlu, çalıştaydaki konuşmasında, projelerin en az yüzde 25'inin sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanması gerektiğini söyledi.

2008'den bu yana Gaziantep'te SODES kapsamında 42 milyon 857 bin lira para kullandığını aktaran Çakıroğlu, şöyle konuştu:

"Kullanmaya devam ediyor. Takdir ederseniz bu ciddi bir rakam. Karşılaştırmanız açısından söylüyorum. 2013 yılı Özel idare Bütçesi Gaziantep'in 70 milyon TL. Onun için demokrasimizin ayrılmaz parçası olması gereken sivil toplum kuruluşlarımız da bu konunun içerisine çekilmiş."

Bazı insanların kaynak bulamadığından yakındığını belirten Çakıroğlu,"Bir proje yapmadan, bir kaynağa ulaşmak mümkün değildir" dedi.

SODES projeleriyle ilgili 2013 yılında bir fuar düzenlenebileceğini aktaran Çakıroğlu, bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın bu fuara katılabileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de SODES projelerinin Gaziantep'te sosyal hayata çok büyük katkı sağladığını dile getirdi.

SODES sayesinde birçok sosyal ve kültürel projelerin yapılmış olmasının kentin yaşam standardını yükselttiğini ifade eden Güzelbey, emeği geçen herkese teşekkür etti.

SODES çalıştayı, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının işbirliği kurmasına destek olmakla birlikte programın tanıtımı ve yaygınlaştırmasını sağlamayı hedefliyor.

Çalıştaya, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ilçe kaymakamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2. Sodes Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement