20 Bin Mülteci Tedavi Edildi - Son Dakika
Yerel

20 Bin Mülteci Tedavi Edildi

20 Bin Mülteci Tedavi Edildi

Batman'da, Işid saldırılarından kaçan Ezidi ve diğer sığınmacılar sağlık taramasından geçti.

17.04.2015 08:14  Güncelleme: 10:03

Belediye Sağlık merkezi, Batman Tabip Odası, SES Şubesi ve Eczacılar Odası bileşenlerinden oluşan Sağlık Komisyonu, Rojava ve Şengalden gelen sığınmacılar ile Batmanda bulunan diğer tüm sığınmacılara yönelik başlattıkları nitelikli, eşit, ücretsiz ve anadilde sağlık hizmetlerini vermeye devam ettiriyor.

Batman Belediyesi, İşid çetelerinin Şengal'da yaptığı soykırımdan kaçarak Beşiri ilçesi Uğurca köyündeki çadırkentte yaşamlarını sürdüren Êzidi sığınmacıların farklı alanlardaki gereksinimlerini karşılamaya devam ediyor.

Belediye bünyesindeki Sağlık Merkezi ekiplerince çadır kentte, revirde poliklinik şeklinde ve ihtiyaç halinde mobil sağlık hizmeti oluşturarak, sağlık hizmetleri sunuyor.

Batman Belediyesi Sağlık Merkezi Doktorlarında Dr. Mahmut Çiftçi bu çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada: "Batman Belediyesi Sağlık Merkezi olarak herkese eşit, ücretsiz ve anadilinde sağlık hizmeti politikasına uygun şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu kapsamda sadece sekiz aylık süre içerisinde verdiğimiz bu poliklinik hizmetlerinden yirmi bini aşkın sığınmacı birinci basamak kapsamında muayene edilmiş, gerekli olan ilaçlar komisyonumuzca ücretsiz olarak temin edilmiştir" şeklinde konuştu.

Êzidi sığınmacıların yaşam alanlarından Uğurca kampındaki poliklinik hizmetlerinin de kurulan revir aracılığı ile rutin olarak devam edildiğini belirten Dr Çiftçi şöyle devam etti: "Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra hijyen, beslenme, ağız diş sağlığı, üreme sağlığı ve aile planlaması hizmetleri gibi belirleyici temel sağlık hizmetleri de yakından takip edilmiş, sağlık amaçlı eğitimler devam etmektedir. Êzidi yaşam alanının da verdiğimiz hijyen eğitimi, üreme sağlığı ve Ağız diş sağlığı eğitimlerine başta kadınlar olmak üzere yoğun bir ilgi ve katılım oluşmuştur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 20 Bin Mülteci Tedavi Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement