"22 Yıldır Bu Marinanın Yapılmasını İsteyen Benim." - Son Dakika
Yerel

"22 Yıldır Bu Marinanın Yapılmasını İsteyen Benim."

"22 Yıldır Bu Marinanın Yapılmasını İsteyen Benim."

Milas'a bağlı Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, beldeye yapılacak marinada çeşitli engellemelerle karşılaşıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

01.08.2012 11:54  Güncelleme: 12:00

Milas'a bağlı Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, beldeye yapılacak marinada çeşitli engellemelerle karşılaşıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "22 yıldır bu marinanın yapılmasını isteyen benim. Asla bir engelleme söz konusu olamaz" dedi.

Milas'a bağlı Ören beldesinde projesi tamamlanan ancak bir türlü yapım aşamasına geçilemeyen marina projesiyle ilgili haberlerde açıklama yapan Gökova-Ören Marina Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı R. Önder Karaduman, gecikmenin Ören Belediyesi'nden kaynaklandığı yönünde ifadelerde bulunmuştu.

Karaduman'ın "Gecikmenin sebebi projeyi sahiplenmesine rağmen destek olmayan belediyedir. Projenin onayı ve imzalar için aylardır bekliyoruz. Son çare olarak İl Özel İdare olarak işin çözümünü gerçekleştirdik." şeklindeki açıklamasına Ören Belediye Başkanı Kazım Turan'dan yanıt geldi. Turan, başkan olarak seçildiği ilk günden bu yana Ören'e bir marina kazandırmak adına girişimlerde bulunduğunu, bu girişimlerin 1990 yılı yatırım programına alınarak ilk meyvesini verdiğini hatırlattı.

Turan, yaptığı açıklamada söz konusu firmanın 13 Mart 2012'de Ören Belediyesi'ne yazdığı yazıda marinanın 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinin 59. maddesine göre ulaştırma hizmetleriyle ilgili tesisler ve bunların müştemilatı niteliğinde olan kamu yapılarının inşaat ruhsatına tabi olmadığı hatırlatılarak, ruhsatla ilgili herhangi bir işlem yapılmaması istendiğini söyledi. Turan, marinanın ruhsat gibi, yapımı bizzat ilgilendiren konularda belediyenin herhangi bir yükümlüğü bulunmadığını aktardı.

1990 yılında marinanın yapımı için en çok çaba sarf edenlerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Turan, "Asla herhangi bir engellemeden bahsedilemez. Hükümler de açıkça ortaya koymaktadır ki bu aşamada belediyemize düşen bir sorumluluk yoktur. Bu ifadelerden anlaşılıyor ki, şirket 2,5 yıl olan yapım süresini zamanında tamamlayamayacağı için süre kazanmaya dönük bir strateji uyguluyor" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '22 Yıldır Bu Marinanın Yapılmasını İsteyen Benim.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement