24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Yerel

24 Temmuz Basın Bayramı

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, özgür, bağımsız, çok sesli ve demokratik platformda tartışma yaratan basının, demokrasinin güvencesi durumunda olduğunu bildirdi.

23.07.2012 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, özgür, bağımsız, çok sesli ve demokratik platformda tartışma yaratan basının, demokrasinin güvencesi durumunda olduğunu bildirdi.

Uyar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özgür ve objektif basının önemine işaret etti.

Basının, demokrasinin önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Uyar, demokrasilerde basının dördüncü kuvvet olarak nitelendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Basının, bu gücünün etkin olması ve demokrasiye katkıda bulunabilmesi için, mutlaka özgür olması gerekmektedir. Özgür, bağımsız, çok sesli ve demokratik platformda tartışma yaratan basın, demokrasinin güvencesi durumundadır. Sansür, antidemokratik bir yaklaşımdır. Özgür basın halkın çıkarlarını savunur ve özgür düşüncenin gelişmesini sağlar. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, objektif, tarafsız ve özgür basın demokrasiyi güçlendirir. Ülkenin ve kentlerin gelişmesi ile kalkınmasına da katkı sağlar"

Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Uyar, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz da, günümüzde gazetecinin eleştiri hakkının elinden alındığını savundu.

Basın ve basın mensuplarının demokrasinin bekçileri olduğunu belirten Yılmaz, "Özellikle zor şartlar altında varlığını sürdüren ve yerel demokrasinin vazgeçilmezi olan, yerel basın her yönü ile desteklenmeli, basın yasası, yerel basın lehine yeniden gözden geçirilmelidir" ifadesini kullandı.

Sansürün Türk basınında varlığını çeşitli şekillerde sürdürdüğünü öne süren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Medya, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Bu durum, o derece net bir hal almıştır ki medyanın yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü kuvvet olduğu kabul edilmiştir. Bu kabulden yola çıkarak, gazetecinin, mesleğini icra ederken, mevcut demokrasi anlayışı ile hak ve sorumlulukları çerçevesinde temel gereksinimleri ortaya çıkmıştır. Gazetecinin, söz konusu gereksinimlerinin başında, özgür olma gerekliliği gelmektedir. Özgürlüğü elinden alınan ya da çeşitli yasalar ve yasaklarla kısıtlanan bir gazeteci, görevini yerine getiremez."

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Süleyman Tıraş - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement