24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Son Dakika Logo

24 Temmuz Basın Bayramı

23.07.2012 12:20

Ordu Valisi Orhan Düzgün, basının ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamanın, demokrasi için vazgeçilmez bir görev olduğunu bildirdi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, basının ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamanın, demokrasi için vazgeçilmez bir görev olduğunu bildirdi.

Vali Düzgün, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının, sorunları özgürce tartışma fırsatı veren, toplumsal bilinci güçlendiren, kamu adına gerçekleri araştırarak doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.

Basının aynı zamanda vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi görev ve sorumlulukları da üstlendiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"İlimizdeki basın mensupları da toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak ve bu yolla ilimizin gelişip kalkınmasına katkıda bulunmak, bölgemizde yaşanan olaylardan vatandaşlarımızı haberdar etmek için zor, meşakkatli ve duyarlı çalışmalarını mesleki sorumluluk bilinci ve anlayışı içinde yerine getirmekte. İlimizdeki basın mensuplarının çalışma şartlarının kolaylaştırılması, kamu kuruluşları ile sağlıklı bir bilgi ve haber akışının sağlanması, basın mensuplarıyla iyi bir diyalog içinde olunması da önem verdiğimiz hususlardan. Bu çerçevede basınımızın ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamak, demokrasimiz için vazgeçilmez bir görevdir."

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika


Advertisement