26. Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

26. Vergi Haftası

Sivas Defterdarı Mehmet Yazar, 26. Vergi Haftası dolayısıyla Suşehri ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

25.02.2015 14:08

Sivas Defterdarı Mehmet Yazar, 26. Vergi Haftası dolayısıyla Suşehri ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Yazar, vergi diliminde Sivas'ta üçüncü olan Suşehrili inşaat müteahhidi Candan Ersoy'u ziyaret ederek, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen plaket ve defterdarlık adına yaptırılan "onur belgesini" takdim etti.

Suşehri ilçesinden bir mükellefin üçüncü olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Yazar, "Vergi, vatandaşlık görevlerinin en başında gelir. Aynı zamanda devletin ekonomik faaliyetleri için en gerekli olan müdahale aracıdır" dedi.

Son 5 yılda ilçe bazında ilk defa bir mükellefin Sivas genelinde ilk 3'e girdiğini aktaran Yazar, "Tüm mükelleflerimizin vergi konusunda hassasiyet göstermelerini arzu ediyoruz. Alınan vergiler hizmet olarak yine halkımıza sunulmaktadır. Suşehri ilçe genelinde 10 bin 498 mükellefimizi bulunmaktadır. Bu sayının bin 334'ünü esnaf, 9 bin 154'ünü ise motorlu taşıt vergisi mükellefleri oluşmaktadır" diye konuştu.

Ersoy ise vergi ödemenin her vatandaşın asli görevi olduğunu söyleyerek, "Yaklaşık 30 yıldır inşaat sektörüyle uğraşmaktayım. İl üçüncüsü ve ilçe birincisi olmam beni de mutlu etti. Tüm esnaflarımızın vergi konusunda hassasiyet göstereceğini umut ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 26. Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement