"60 Bin Nüfuslu Bir Üniversite Hedefliyoruz" - Son Dakika
Yerel

"60 Bin Nüfuslu Bir Üniversite Hedefliyoruz"

"60 Bin Nüfuslu Bir Üniversite Hedefliyoruz"

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 60 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

01.11.2012 14:40  Güncelleme: 14:36

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 60 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Kocacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki öğrenci sayılarının 35 bin civarında olduğunu, bu yıl mezun olanlardan sonra kayıt yaptıranlarla birlikte 40 bine yakın öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

Öğrencilerin yaklaşık 6 bininin ilçelerdeki okullarda eğitim gördüğünü ifade eden Kokacık, bunun yanı sıra 4 bin personelleri bulunduğunu söyledi.

Personelin bin 500'e yakınının akademik, diğerinin ise idari personel olduğunu bildiren Kocacık, personelle birlikte 44 bin nüfuslu üniversite olduklarını bunun de fena bir rakam olmadığını belirtti.

Amaçlarının bu rakamı yukarılara taşımak olduğunu anlatan Kocacık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni açılacak bölümlerimizle ve mevcut bölümlerimizin sayısını, kontenjanını artırarak önümüzdeki yıllarda 60 bin rakamını hedefliyoruz. Üniversitemiz şehre de büyük bir ekonomik katkı sağlıyor. Özellikle öğrencilerimiz şehirde kalarak, yaşantısını şehirde sürdürerek bu katkıyı sağlıyor. Öğrenci sayımız arttıkça bunun şehre ekonomik katkısı da artacaktır. Hem bu ekonomik katkıyı hem de öğrencilerimizin iyi şartlarda, sosyal yönden ve eğitim yönünden mutlu olacakları şartlarda, eğitim yapmaları içinde hazırlıklarımız var."

Öğrencilere sosyal imkan sunma yönünde bazı girişimlerinin olduğunu da belirten Kocacık, "Mevcut sosyal imkanlarımız var tabi. Ama onları da artırarak hem mevcut sayıya hem de gelecekte artırmayı düşündüğümüz sayıya yönelik bazı projeler de var. Umuyorum gelecekte hedeflediğimiz rakamlarla hem üniversitemiz daha güçlü hale gelecek hem de Sivas'la bütünleşme adına, katkı sağlama adına olumlu bir gelişme sağlanacak" dedi.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '60 Bin Nüfuslu Bir Üniversite Hedefliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement