61 Yıldır Arıcılık Yapıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

61 Yıldır Arıcılık Yapıyor

13.08.2015 18:31

Ardahan'da 61 yıldan bu yana arıcılıkla uğraşan 92 yaşındaki Kazım Arıcı, yaşına rağmen sağlıklı görünmesini mesleğine bağladı.

Ardahan'da 61 yıldan bu yana arıcılıkla uğraşan 92 yaşındaki Kazım Arıcı, yaşına rağmen sağlıklı görünmesini mesleğine bağladı.

1954'te 3 kovan arıyla başladığı mesleğini büyük zevkle yürüttüğünü söyleyen Arıcı, arıcılığın doğadaki bitki örtüsünü de zenginleştirdiğini vurguladı.

Rusya'dan gelen Kazım Moğan'ın bölgede ilk kez arıcılığı başlattığını belirten Arıcı, "Moğan, burada ilk arıcılığı başlatan kişiydi. Ben ondan etkilenip, yardım aldım alarak bu işe başladım. Bu bilgiler ışığında o tarihten beri başladığım mesleğimi sürdürdüm. Şu anda 200 kovanla burada bal üretiyorum" dedi.

Kıymetini bilenler için arıcılığın büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden Arıcı, soyadının da Posof'ta aynı mesleği yürüten yapan dedesinden kaldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 61 Yıldır Arıcılık Yapıyor - Son Dakika


Advertisement