Acıbadem Adana'da "Engel" Yok - Son Dakika
Yerel

Acıbadem Adana'da "Engel" Yok

Acıbadem Adana\'da "Engel" Yok

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, hastanenin 2011 yılında engelsiz mekan seçildiğini hatırlatarak, "Hastanemize gelen engelli hastalar hiç engeli yokmuş gibi bütün işlemlerini yaptırabiliyor" dedi.

03.12.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, hastanenin 2011 yılında engelsiz mekan seçildiğini hatırlatarak, "Hastanemize gelen engelli hastalar hiç engeli yokmuş gibi bütün işlemlerini yaptırabiliyor" dedi.

Acıbadem Adana Hastanesi "3 Aralık Dünya Engelliler" günü nedeniyle Atatürk Parkı'nda ki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenine katıldı. Hastane yetkilileri burada Adana Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya'ya çiçek vererek tüm engellilerin gününü kutladı. Karakaya, Adana Kent Konseyi'nin 2015 yılında farkındalık oluşturacağını, engelliler için tek sorunun kaldırımlar ya da ulaşım olmadığını, esas sorunun zihinlerde olduğunu ifade etti.

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak ise yaptığı açıklamada, engelsiz bir mekan için, engelli vatandaşların topluma kazandırması gerektiğini ifade ederek, "Acıbadem Adana Hastanesi 2011 yılında Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından engelsiz mekan seçildi.

Hastanenin girişinden itibaren bütün binanın fiziki şartları engellilere göre ayarlandı. Bu nedenle engelli bir insan hastanemize geldiğinde hiçbir şey engel olmadan bütün teşhis ve tedavi sürecinin yürütüyor" diye konuştu.

Soyupak, ayrıca toplum içerisindeki tüm yaşam alanlarının ortak paylaşıma açık olduğunu, engelleri aşmak içen bu farkındalığın hiçbir zaman elden bırakmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Amacımız engelliye engel çıkarmadan hizmet vermek. Bugüne kadar engellilik konusunda tüm gerekleri yerine getirdik. Hastanemizde engelli asansöre, engelli rampası ve engeliler içen ne gerekiyorsa yapılıp hizmete sunuldu. Hasta odalarımız da engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirildi. Acil de en çok kullanılan birimlerden biridir. Burada da engellilerin rahat etmesi için her ayrıntı düşünüldü."

Soyupak, bunların yanı sıra hem yasal gerekler hem de gönüllülük çerçevesinde çalışanların yüzde 3'ünü engellilerin oluşturduğunu sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acıbadem Adana'da 'Engel' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement