Adana'da Dolmuşçulardan Güzergah Eylemi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adana'da Dolmuşçulardan Güzergah Eylemi

23.02.2012 16:20

Adana'da bir grup dolmuşçu güzergahlarının değiştirilmesini protesto etti.

Adana'da bir grup dolmuşçu güzergahlarının değiştirilmesini protesto etti.

Alınan bilgiye göre, S.S.30 nolu Kiremithane Motorlu Taşıt Kooperatifi'ne bağlı bir grup dolmuşçu, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, 2001 yılında Adana Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından alınan bir kararla değiştirilen ve geçici süreyle başka bir kooperatife verilen güzergahlarının yeniden kendilerine verilmesini istedi.

Grup adına açıklama yapan Kiremithane Motorlu Taşıt Kooperatif Başkanı Faruk Barışık, "kamusal bir gereklilik nedeniyle geçici süreyle değiştirilen güzergahlarının yeniden kendilerine verilmesi gerektiğini" savundu.

Ulaştırma Koordine Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararların uygulayıcısının Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Barışık, "Alınan bu geçici karar eğer bugün düzenlenecek olan UKOME toplantısında kalıcı hale getirilirse olacakların sorumluluğu Adana Büyükşehir Belediyesi'nde ve başkanında olacaktır" dedi.

Grup Büyükşehir Belediyesi önünde yaklaşık bir saat süren eylemin ardından ilgili düzenlemenin iki ay sonraya ertelendiğinin bildirilmesi üzerine dağıldı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Dolmuşçulardan Güzergah Eylemi - Son Dakika


Advertisement