Adana'da Sinekle Mücadele - Son Dakika
Yerel

Adana'da Sinekle Mücadele

Adana\'da Sinekle Mücadele

Adanalı'nın rahat bir yaz geçirmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele ekipleri, 3 Şubat tarihi itibariyle larva mücadelesine başladı.

15.02.2012 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adanalı'nın rahat bir yaz geçirmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele ekipleri, 3 Şubat tarihi itibariyle larva mücadelesine başladı.

Çalışmaları, sinekle mücadelede kullanılan araç ve gereçleri incelemek için Sinekle Mücadele Merkezi'ne giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya'dan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Sinekle mücadelede kullanılan son model araçları oldukça beğenen Barut, "Fiilen larva mücadelesine başladık. Bu yıl tam zamanında başladık. Geçen yıl biraz gecikme olmasından dolayı kısmen Adanalılar rahatsız olmuştu. Ama bu yıl bu rahatsızlığa meydan vermeyeceğiz. İhalemiz bitti ve sonuçlandı. Ekip de fiilen çalışmalara başladı. Bütün arkadaşlara başarılı çalışmalar diliyorum. Bu işi emin ellere teslim ettik" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya da, sinekle mücadelede kullanılan araçların son teknoloji ürünü olduğunu vurguladı. Tüm araçların çevreci bir görümüne sahip olduğunu anlatan Kaya, mücadelede kullanılan ilaçların da toplum sağlığı açısından sakınca içermediğini belirtti.

Cemalettin Kaya, 40 çift kabin pikap, 8 mist blower, 2 araç üstü termal fog, 14 ULV cihazı, 14 taşınabilir terme fog, 4 pulvarizatör, 4 holder ve 1 kanal sisleme cihazı ile çalışma yaptıklarını, bu çalışmaları 110 personel ile yürüttüklerini bildirdi. Sayısı 1 olan kanal sisleme cihazının 5'e çıkarılacağını belirten Kaya, bu cihaz hakkında Barut'a bilgi verdi.

Barut daha sonra İmar İnşaat Anonim Şirketi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Barut'un ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Haköver de yer aldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Sinekle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement