Adana Tabip Odası Seçimi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Adana Tabip Odası Seçimi Tamamlandı

Adana Tabip Odası Seçimi Tamamlandı

Adana Tabip Odası tek liste ile gidilen 2014-2016 dönemi seçimlerini tamamlayarak yoluna Etkin Demokrat Hekimler ile devam edecek.

28.04.2014 11:09

Adana Tabip Odası tek liste ile gidilen 2014-2016 dönemi seçimlerini tamamlayarak yoluna Etkin Demokrat Hekimler ile devam edecek.

Dr. Ali İhsan Ökten'in yeniden aday olmadığı Adana Tabip Odası 2014 - 2016 dönemi seçiminde Etkin Demokrat Hekimler'in hazırladığı yeni liste ile seçime girildi. 408 üyenin oy kullandığı seçimde geçersiz sayılan 7 oy'un dışındaki 401 oy'u alan Etkin Demokrat Hekimler adına açıklama yapan Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, "Öncelikle başarıyla tamamlanan 2012-2014 dönemi için Sayın Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten'e, yönetim, onur, denetleme kurulu üyelerini, TTB Merkez Konseyi Üyemizi ve delegasyonu kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Bugün buraya gelip oy vererek demokratik haklarını kullanan meslektaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Çıkmazlarla dolu, doğruların tartışılır ve hatta yanlışların doğru olduğunun iddia edildiği bir zamandan geçiyoruz. Sanal ve geçici çıkarlarla sağlıkta özelleştirmenin tek çıkar yol gibi gösterilmeye çalışıldığı, ancak aslında halk ve sağlık çalışanlarının taraf haline getirilmesinin hedeflendiği bir dönemde göreve talip olduk. Bu görevi meslek onurumuz için, bu görevi kıdemli meslektaşlarımızın kazanımlarını yitirmemek adına ve bu görevi genç meslektaşlarımıza hakettikleri saygının duyulmasını sağlamak için devir alıyoruz" dedi.

Türkiye'nin en uzun eğitimini alan, sayısız risklerle dolu bir mesleği yürütmeye çabalayan, mecburi hizmetler nedeniyle aile düzenleri yıpranan, sisteme olan kızgınlıkların tümünün hedefi haline getirilip, şiddete maruz bırakılan, buna karşın ne hak ettiği saygıyı gören ne de hak ettiği maddi desteği alan meslektaşlarının sorunlarının ciddiyetinin farkında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mungan, "Hekimleri, özel sektör-kamuda çalışan, tam gün-kısmi statü, aile hekimi-pratisyen hekim gibi kutuplara ayıran, bu kutuplaşmadan medet uman ve hatta ayrılıklarımızla güçlenmeyi kazanç sayan yönetimlerin kıskacı içinde olduğumuzu biliyoruz. Performans sistemiyle sağlık, market ürünü satışından yüzde alma gibi insan hayatını hiçe sayan bir hale getirilerek hem sağlık çalışanları hem de hizmet alan kesim mutsuz kılınmıştır" diye konuştu.

Prof. Dr. Halise Neslihan Önenli Mungan, Dr. Resmiye Kaya Niron, Dr. Ömer Eşki, Dr. Ahmet Suntur, Prof. Dr. Mehmet Özalevli, Dr. Hakan Şen ve Dr. Tekin Müjde'den oluşan Adana Tabip Odasının yeni yönetimi önümüzdeki günlerde mazbatalarını almalarının ardından ilk toplantıda görev bölümü yapacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Tabip Odası Seçimi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement