Adıyaman'da Geleneksel Salça Yapımı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Geleneksel Salça Yapımı

Adıyaman\'da Geleneksel Salça Yapımı

Yaz aylarında kavurucu sıcakların ardından olgunlaşan salçalık biberler, Adıyaman'da mahalle aralarında dolaşan küçük makinelerle salçaya dönüştürülüyor.

29.08.2013 11:58

Yaz aylarında kavurucu sıcakların ardından olgunlaşan salçalık biberler, Adıyaman'da mahalle aralarında dolaşan küçük makinelerle salçaya dönüştürülüyor.

Fabrikaların işlediği ve piyasaya sürdüğü salçaları tercih etmeyen bazı vatandaşlar, eski geleneklerini sürdürüyor. Torbalar ile aldıkları biberleri önce temizleyerek çekime hazır hale getiren vatandaşlar, hazırladıkları biberleri salça haline getiriyor.

Mahalle aralarında el arabasıyla dolaşan salçacılar, salça makinesiyle saatler süren bir uğraşla biberleri salçaya dönüştürüyor.

Havaların sıcak olmasından dolayı gece çekimi yapılan salçalar zahmetli ve uzun süren işlemlerden sonra geceden yaygın kaplara doldurularak damlara çıkartılıyor. Damlara bırakılan salçaların güneşle olgunlaşarak yemeye hazır hale gelmesi bekleniyor. Salçacılar ise işlerin iyi olmadığından yakınıyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Geleneksel Salça Yapımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement