Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, KOAH hastalığının dünyada 50 milyon kişinin etkilendiğini ve her yıl 3 milyon kişinin bu hastalıktan öldüğünü bildirdi.

13.11.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, KOAH hastalığının dünyada 50 milyon kişinin etkilendiğini ve her yıl 3 milyon kişinin bu hastalıktan öldüğünü bildirdi.

Kutlu, "14 Kasım Dünya KAOH Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, KOAH'ın nefes borusunda iltihaplanmaya bağlı olarak oluşan bir akciğer hastalığı olduğunu belirtti. Hastalığın başta tütün ürünleri olmak üzere toz, duman gibi çeşitli yakıtlardan çıkan dumanın solunması sonucu meydana geldiğini hatırlatan Kutlu, şunları kaydetti:

"Bu maddeler akciğerlerde bir çeşit iltihap oluşturarak, akciğerlerin olduğundan daha erken yaşlanmasına neden olur. KOAH isminin telaffuz edilme güçlüğü ve hastalık yakınmalarının astıma benzer olması nedeniyle hastalık çok önemli bir sağlık sorun olmasına rağmen iyi tanınmamaktadır. Hastalık müzmin bronşit ve amfizem olarak da bilinir. Hastalık hafif, orta, ağır ve çok ağır olmak üzere 4 evrede değerlendirilir."

Hastalıklarda erken tanının her zaman hayat kurtardığına dikkate çeken Kutlu, KAOH hastalığından dünyada 50 milyon kişinin etkilendiğini ve her yıl 3 milyon kişinin bu hastalıktan öldüğünü ifade etti.

-Öğrencilerin taşıma sorunu

Çelikhan ilçesine bağlı Karagöl köyünde, öğrencilerin taşıma sorunu çözüldü.

Kaymakam Ömer Dağdeviren, yaptığı açıklamada, ailelerin araç kiralayarak çocuklarını İzci İlköğretim Okulu'na gönderdiklerini belirterek, kendilerinin de bu ailelere maddi destek sağlayacaklarını ifade etti.

Dağdeviren, 13 öğrencinin bundan sonra eğitimlerine İzci İlköğretim Okulu'nda devam edeceklerini kaydetti.

Sorunun çözülmesinden memnun olduklarını dile getiren öğrenciler de Kaymakam Dağdeviren'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Mustafa Aloğlu- Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement