Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman\'dan Kısa Kısa

Besni Belediyesi'nden gıda ve battaniye yardımı

03.08.2013 00:14

Besni Belediyesi ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere bin 400 gıda paketi ve bin adet battaniye dağıttı.

Belediye Başkanı Fahri Serter, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere bin 400 adet gıda yardım paketi ve bin adet battaniye yardımında bulunduklarını söyledi.

Serter, mahalle muhtarlıklarından alınan muhtaçlık belgesi olan ailelere yapılan yardımda bin adet battaniyenin Besnili iş adamı Ali Saçlı tarafından gönerildiğini belirterek, duyarlı davranışından dolayı işadamına teşekkür etti.

- Kahta'da Mobese devreye girdi

Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan  MOBESE kameraları devreye girdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında kurulan  mobese sistemi ile ilçenin değişik merkezleri izlenecek. Kurulan Mobese sistemi ile güvenlik haricinde trafik akışı kontrol edilecek. Kuralları ihlal eden sürücülere fotoğrafı ile birlikte kesilen ceza sürücülerin  adresine postalanacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada: "İlçe  merkezi Müftülük Kavşağı, Otogar Kavşağı Tedaş kavşağında faaliyete geçirilen MOBESE kameraları ile kural ihlali yapan sürücülere ceza kesilmeye başlandı. Kahta'da sürücülerin  özellikle emniyet kemeri ihlali, araç sürerken cep telefonuyla konuşma ve kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı görüldü. Sistem sayesinde şüpheli görülen araçlar ise diğer ekiplere bildirilerek takibe alınabiliyor" iafadesine yer verildi.

Kurulan MOBESE sistemi ise vatandaşlarca da olumlu karşılandı.

16. Bal Kültür Turizm Festivali

Çelikhan Kaymakamlığı ve Çelikhan Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri 16. Bal Kültür Turizm Festivali'nin 14 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, festival toplantısında yaptığı konuşmada, festival için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Festivalin geçen yıla göre daha iyi olabilmesi için program hazırlığına önem verdiklerine dikkati çeken Bora, şöyle konuştu:  Jari Şenliği için Jari Yaylası'na tırmanış tarihini tertip komitesi olarak 10 Ağustos Ramazan Bayramı'nın 3. günü olarak karar kıldık. Festival tarihini de tertip komitesi olarak 13-14-15-16 Ağustos olarak geniş kapsamda kutlanılması için 4 güne yaydık. Festival ve şenliğimizin ilçe tanıtımına sağlayacağı için elimizden gelen her şeyi yapmaktan kaçınmadık. Şenlik ve festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Toplantıya, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fikri Altıparmak, Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya ve Arıcılar Derneği Başkanı Mustafa Karaman katıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement