Aesob Üyelerine E-tebligat Semineri - Son Dakika
Yerel

Aesob Üyelerine E-tebligat Semineri

Aesob Üyelerine E-tebligat Semineri

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (AESOB) düzenlenen toplantıda oda yöneticileri ve esnaflara elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgiler verildi.

09.12.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) düzenlenen toplantıda oda yöneticileri ve esnaflara elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgiler verildi.

AESOB Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda 01 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıya AESOB Başkan Vekili Adlıhan Dere, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, Gelir İdaresi Grup Müdürü Cemal Akpunar, Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal, Üçkapılar Vergi Dairesi Müdürü Medeni Yakut ve AESOB'a bağlı Oda Başkan ve yöneticileriyle esnaflar katıldı. Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal'ın bir sunum yaparak elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgiler aktardığı toplantıda merak edilen soru ve cevaplara da yer verildi. Elektronik vergide tebligat dönemi ve işlemleri hakkında bilgiler veren Zıngal, elektronik tebligat dönemi ile birlikte hizmet kalitesinin de artacağını söyledi. Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal, 01 Ocak 2016 tarihinde vergide elektronik tebligat döneminin başlayacağını ve bu tarihten itibaren de vergi usul kanunu genel tebliğ ile vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğunun getirileceğini kaydetti. 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle bu kapsamda düzenlenecek her türlü evrakın elektronik ortamda tebliğ edileceğini belirten Zıngal, basit usul vergiye tabi esnaflar hariç tüm gerçek usulde vergiye tabii olan esnaf ve sanatkarların en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar elektronik tebligat talep bildirimlerini doldurarak bağlı bulundukları vergi dairelerine teslim etmek zorunda olduklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aesob Üyelerine E-tebligat Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement